İstanbul’da Yeni Projeler

TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO’nun İstanbul’da hayata geçirdiği Ataşehir, Kayaşehir, Ispartakule, Bahçeşehir ve Halkalı projelerinde hayat başlıyor.

İstanbul’da Yeni Projeler
 İstanbul’da Yeni Projeler
TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO’nun İstanbul’da hayata geçirdiği Ataşehir, Kayaşehir, Ispartakule, Bahçeşehir ve Halkalı projelerinde hayat başlıyor.

Markalı konut üreticilerinin depreme dayanıklı yüksek katlı ve içinde her türlü sosyal imkânı bulunan nitelikli konutları şehrin yeni çekim merkezleri.

Son 8 yılda yaptığı 500 bin konutla dünyanın dikkatini çeken Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve iştiraki Emlak Konut GYO, İstanbul’da hayata geçirdiği uydu şehirlerle kentsel dönüşümün öncüsü oldu.

İstanbul’da sosyal donatılarıyla birlikte yapılan yeni uydu şehirlerde yaşam başlıyor. Konut üretimi ve kentsel dönüşümdeki başarılarıyla dış ülkelerden ‘bize de yapın’ teklifleri alan TOKİ, kurduğu uydu şehirlerle İstanbul’un siluetini yeniden şekillendirdi.

Muhtemel Marmara depremi riskine karşı sağlam ve güvenilir olarak planlanan projeler, TOKİ’nin İstanbul’da yapacağı dev kentsel dönüşüm çalışmalarının başarılı örnekleri konumunda. Hayata geçiririlen projeler şöyle:

Ataşehir: Ataşehir’in batı bölgesinde yapımı biten ve planlanan 15 bin konut mevcut. Doğu Ataşehir’de yapılan ve yapılması planlanan 10 bin konuttan oluşan Anadolu yakasının ilk uydu kenti Ataşehir cazibe merkezi.

300 dönüm alana kurulu Ataşehir Finans Merkezi, 15 bin kişi kapasiteli spor kompleksi ve 10 bin kişi kapasiteli cami ve 50 bin metrekarelik alana sahip park, bölgeye katma değer sağlıyor. Bankaların, SPK ve BDDK gibi kamu kurumlarının bölgeye gelişi ile Ataşehir finans merkezi olacak.

ISPARTAKULE: Avrupa yakasının en hızlı gelişen toplu konut bölgesi Ispartakule’de yeni bir şehir yükseliyor. TOKİ, Emlak Konut GYO ve özel sektör işbirliğiyle, 7 bin dönüm alanda 35 bin konut yapılması planlanan bölgede 7 bin 500 konutun yapımı bitti.

Ispartakule’de bölgenin yüzde 56’sı sosyal donatılara ayrıldı. TEM’den Ispartakule’ye giriş sağlandı, köprülü kavşak ve gişeler hayata geçirildi.

HALKALI Atakent: Özel sektör işbirliği ile devam eden projeleri ile 40 bin konuttan oluşan Halkalı Atakent de yeni bir uydu şehir doğdu.

Deprem riskinden dolayı, Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi bu bölgeye taşınarak, TOKİ tarafından yapılan 648 yataklı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürüldü. 90 dönüm üzerinde 107 bin metrekare kapalı alana sahip hastanede, 40 dönüm, yeşil alan olarak ayrıldı.

Kayaşehir: İstanbul’daki deprem riskli alanlarının transfer edilmesi amacıyla 11 bin dönümlük alana kurulan Kayaşehir kentsel dönüşüm projesi, TOKİ ve özel sektör işbirliğiyle hayata geçirildi.

Hedeflenen 60 bin konutun 20 bin adedinin yapımına başlandı, bunlardan 10 bin konutun hak sahiplerine teslimi devam ediyor. Kişi başına 36 metrekare yeşil alanın düştüğü Kayaşehir, radye temel üzerine tünel kalıpla depreme dayanıklı inşa ediliyor.

Temapark: Dünyadaki benzerleriyle yarışacak, 1,5 milyon metrekare alana kurulacak olan Halkalı’daki Tema Park içinde fuar alanı, AVM, kongre merkezleri, kültür ve sanat yapıları, oteller ve tematik eğlence üniteleri yer alacak.

İkitelli: Ayazma ve Tepeüstü’ndeki 5 bin dönüm arazi üzerindeki 2 bin 700 adet gecekondu ve deprem riskli konut yıkılarak, kentsel dönüşüm gerçekleştirildi. Bu bölgede daha modern konutlar ile ticaret ve hizmet içerikli projelere başlandı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER