Günlük ev kiralama sitesi Airbnb artık Türkçe

Dünyanın en büyük topluluk sitelerinden birisi olan Airbnb (air bed and breakfast – hava yatağı ve kahvaltı) Türkçe hizmet vermeye başladı.

Günlük ev kiralama sitesi Airbnb artık Türkçe


San Francisco'da yaşayan 3 gencin çatı katı dairelerini kiraya vererek başladıkları Airbnb, bugün dünyanın dört bir yanına yayılmış büyük bir topluluk sitesine dönüştü.

Airbnd, seyahatleri sırasında ev rahatlığında bir konaklama arayanlarla, evlerini veya odalarını kiraya vermek isteyenleri buluşturan bir site.

Airbnb, ücretsiz konaklama imkanları sunan CouchSurfing sitesinin ücretli ve daha profesyonel bir benzeri diyebiliriz.

Otellerin oda kahvaltı konseptinin yerini yatak ve kahvaltının aldığı airbnb'da kiraya verenler ve kiralamak isteyenlerin tüm işlemlerini güvenli bir şekilde yapabilmelerini sağlayan hizmetler sunuluyor.

192 ülkede konaklama imkanı

Ülkemizde çok yaygın olmasa da airbnb 192 ülkede 26.000'den fazla şehirde özel evlerden özel adalara kadar sayısız konaklama seçeneği sunuyor. New York, San Francisco ve Paris en fazla konaklama imkanı sunan Airbnb şehirleri olarak dikkat çekiyor.

Airbnb'ı ilk kez duyanların aklına önce güvenlikle ilgili sorular geliyor. Site yönetimi güvenlikle ilgili sorunların yaşanmaması ve topluluk üyelerinin güvenliklerini koruyabilmeleri için belirlediği 6 altın kuralı özellikle vurguluyor.

1 milyar dolar değer biçildi

Facebook'un Instagram'ı 1 milyar dolara satın almasından sonra Business Insider tarafından 1 milyar dolar edebilecek 11 girişim arasında gösterilen Airbnb için talipliler arasında eBay'in ismi de geçiyor.

Türkçe arayüze kavuşan Airbnb sitesinine https://www.airbnb.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2012, 19:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER