Anadolu Yakasında Bu Bölgelerde Ev fiyatları giderek artıyor

İstanbul Finans Merkezi Ümraniye’ye ‘dünyanın parasını’ taşımaya hazırlanırken, bölgede çalışmaya gelecekler de kendisi için yeni ev arayışına girdi.

Anadolu Yakasında Bu Bölgelerde Ev fiyatları giderek artıyor
Anadolu Yakasında Bu Bölgelerde Ev fiyatları giderek artıyor

İstanbul Finans Merkezi Ümraniye’ye ‘dünyanın parasını’ taşımaya hazırlanırken, bölgede çalışmaya gelecekler de kendisi için yeni ev arayışına girdi.

Ümraniye merkez başta olmak üzere, Yeni Sahra, Batı Ataşehir, Kozyatağı ilk etapta tercih edilen noktalar olurken, özellikle metro-metrobüs ve kolay ulaşımla bağlantılı Sancaktepe, Sultanbeyli, Dudullu, çekmeköy orta gelirli beyaz yakalı için önemli seçenekler olarak öne çıkıyor.  


Metrekare fiyatlarının 3 bin 500-4 bin liradan başladığı bölgelerde, mega projelerin etkisiyle 7 bin lira da görüldü. Bu bölgelerde markalı konut geliştiricileri, her dönem fiyat artışının süreceğini ifade ediyor. 2 yıllık süreçte ise beklenti bölgelerin yüzde 50 değer kazanmasına yönelik.  


Yeni sahra'da Plan bekleniyor 

Yeni Sahra bölgesinde büyük bir alanda kentsel dönüşüme hazırlanan DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali dumankaya, Finans Merkezi'yle ‘sırt sırta' olan bölgenin her geçen gün değerlendiğini dile getirdi. Bölgenin 5 binlik planlarının çıktığını kaydeden Ali Dumankaya, “Bazı noktalarda oluşan itirazlarla ilgili İBB Meclisinde bu ay değerlendirme yapılacak. Sonuçlar bekleniyor. Yeni Sahra bölgesiyle ilgili olarak 5 bin metrekare üzerinde çalışan 8 firma bir de platform oluşturduk. Hak sahipleri ve süreçlerle ilgili doğru takip için. Ardından da Ataşehir Belediyesi binlik planlarla ilgili daha önce yaptığı toplantılar neticesinde bunları da çıkaracaktır. Bunlara göre biz çalışmalarımıza başlayacağız” diye konuştu. Bölgede genel ortalamada metrekare fiyatlarının 10 bin liraya kadar çıktığına dikkat çeken Dumankaya, artışın devam edeceğini ve yarı yarıya bir değer daha kazanacağını düşündüklerini ifade etti.  


Yaşam standartlarını değiştirecek' 

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, İFM'de parseli 4 bin 800 metrekare büyüklüğünde, 72 bin metrekarelik inşaat alanında, 18 kattan oluşacak tek bir blok inşa ettiklerini söyledi. Proje kapsamında kiralanacak ofis alanlarının yanı sıra alt kısımda ticari üniteler de yer aldığını anlatan Tanes, kaba inşaatın yüzde 70'inin tamamlandığını, Aralık 2016 sonunda ise bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. Tanes, “İstanbul'un bölgesel ve küresel finans merkezi olması istihdamın ve uluslararası fon girişinin artmasına yardımcı olacak ve ekonomik büyümeye kayda değer katkı sağlayacaktır. Elbette bir yerin finans merkezi olabilmesi için gayrimenkul projesinden öte bir takım teşvik ve yatırımlar da gerekiyor... Teşviklerin sağlanması ve buraya özgü mevzuatın net bir şekilde yapılmasıyla 2023'te İFM'nin fiilen hareketleneceğini ve Dubai'nin çok üzerinde bölgesel bir merkez haline gelebileceğini düşünüyorum. İFM, ülkemizin uluslararası piyasada konumunu değiştirmekle kalmayıp, bölgedeki yaşam standartlarını da değiştirecektir” diye konuştu. 


Satış oranı da kira da artıyor 

İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM) tüm altyapı işlerini üstlenen Ağaoğlu, çalışmalarının sonuna geldi. İFM ilan edildiğinde etrafında yaklaşık 16 bin konut yer aldığını hatırlatan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, 2009 yılından sonra 12 bin konut daha inşa edildiğini söyledi. Projenin bulunduğu bölgeyi doğrudan etkilediğine dikkat çeken Ağaoğlu, “Halen inşası devam eden projeler var. İFM, öncelikli olarak Ataşehir ve Ümraniye'yi doğrudan etkilerken, Sancaktepe ve civarına da katkı yapıyor. İFM, konut gelişiminin yanı sıra ofis projelerinin gelişimine de katkısı  oldu. Bölgede yer alan müdürlükler ve İFM'nin tamamlandığında içinde çalışacaklar için konut alanlarının oluşturma amacını Ümraniye, Çekmeköy ve Dudullu'ya da taşıyor. Doğu Ataşehir'deki konut fiyatları son 1 yılda yüzde 25 artış seviyelerine ulaşırken Batı Ataşehir'de yüzde 20'lere kadar ulaştığını söylemek mümkün. Armağanevler, Şerifali ve Yenişehir bölgelerinin kira ve satışlardaki artışının da göz ardı edilmemesi gerekiyor” diye konuştu.


3 yeni projeyi satışa çıkardı 

Sur Yapı projeleri İstanbul Finans Merkezi ile değer artışını hızlandıran Sultanbeyli ve Sancaktepe bölgelerinde devam ediyor. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, her iki lokasyonun da İFM'ye 5 dakika uzakta olduğunu belirterek, “Projenin inşaat sektörüne de getirileri oldukça fazla. Sancaktepe ve Sultanbeyli'ye olan ilgiyi artırıyor. Yapılacak olan Sancaktepe metrosu da bu bölgelere ulaşımı kolaylaştıracak. Ayrıca Anadolu yakasında en fazla konutun satıldığı ilçelerden biri olan Sancaktepe çocuklu aileler için de konforlu bir yaşam sunacak” dedi. 


Anadolu yakasının iki önemli noktası Sancaktepe ve Sultanbeyli'de son dönemde 3 yeni proje satışa sunduklarını hatırlatan Elmas, “Sancaktepe ilçesinde geçtiğimiz Mayıs ayında 550 milyon lira yatırımla Lavender projemizi hayata geçirdik. Lavender projemizden İstanbul Finans Merkezi'ne TEM otoyolundan kolayca ulaşılabilecek. Metronun tamamlanmasıyla ise daha kolay ulaşım sağlanabilecek. Sultanbeyli ilçesinde ise İlkbahar projemizin satış ve inşası devam ediyor. Ayrıca bu yıl bölgede Gölbahçe Evleri projesini de hayata geçirdik” diye konuştu. 


İFM'nin potansiyeline inandı 

İstanbul Finans Merkezi'nin faaliyete geçtikten sonra İstanbul'u büyük metropoller sıralamasında daha üst sıralara taşıyacağına dikkat çeken Nef İcra Kurulu Üyesi Selçuk Çelik, “İstanbul zaten Türkiye'nin doğal finans merkezi durumunda. İstanbul'un bölgesel ve küresel finans merkezi olması, ülkemizde istihdamın ve uluslararası fon girişinin artmasına yardımcı olacak ve ekonomik büyümeye kayda değer bir katkı sağlayacaktır. Bu potansiyel Nef olarak bizi de oldukça heyecanlandırıyor. Anadolu Yakası'ndaki uzun süredir beklenen ilk projemiz olan Nef Sancaktepe'yi, İstanbul'un potansiyelinin  yanı sıra İFM'nin de potansiyeline inanarak geliştirdik” dedi. 


Nef Sancaktepe'nin yaklaşık 50 bin kişinin çalışacağı İFM'ye sadece dört metro durağı mesafede yer alacağına dikkat çeken Selcuk Çelik, “İFM ile Nef'in Anadolu Yakası'na geçiş sürecini hızlandırdık. Nef Sancaktepe ile Anadolu Yakası'nda oturmak isteyenlere, metronun hemen yanında ‘şehirde tatil' konseptiyle, doğayla iç içe huzurlu bir yaşam sunacağız” dedi.


‘Ek 30-40 bin nüfus gelir'  

Ataşehir'in önemli bir hızla gelişmeye devam ettiğini kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İFM'nin de bu gelişime büyük katkı sağladığına vurgu yaptı. Ümraniye sınırları içine dahil olan İFM'nin bölgeye ciddi bir yeni nüfus getireceğini anlatan İlgezdi, “Ataşehir'in bundan etkilenmemesi mümkün değil. Çok ciddi anlamda bir nüfus artışı söz konusu olacak. Gündüz nüfus oranı ciddi anlamda artacak. 30-40 bin kişilik ek bir yük gelecek bize. Dolayısıyla bu konut ihtiyacı Ataşehir'den karşılanacak. Ataşehir daha çağdaş bir görüntüye sahip olduğu için beyaz yakalı yöneticiler Ataşehir'i tercih edecekler. Mülk sahipleriyle ilgili olarak, ev satış ve kira fiyatları da önemli oranda artış gösteriyor” dedi.

ATAŞEHİR EMLAKÇILAR

ATAŞEHİR FİRMA REHBERİ

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2016, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109