Türkiye’nin 5. Sondaj Gemisi “West Draco” Taşucu Limanı’nda

Türkiye’nin deniz filosuna katılan 228 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki sondaj gemisi, Mersin’in Taşucu Limanı’nda kırmızı beyaz renklere boyanarak Türk bayrağıyla donatıldı.

Türkiye’nin satın aldığı 5’inci sondaj gemisi West Draco, eylül ayı sonunda Akdeniz’deki ilk durağı olan Mersin’e ulaştı. Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi sınırlarındaki limana demirleyen gemi, bakım ve hazırlık çalışmalarının ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) bünyesinde faaliyet gösterecek.

Milli Gurur

Bölge esnafından Ömer Yıldırım, “Milli gururumuz olan gemilerimizden biri daha limanımıza yanaştı. Bakımı yapılınca sondaja başlayacaktır. Ülkemizin ekonomisine katkıda bulunacağına inanıyorum. Vatanımıza, yurdumuza hayırlı olsun” sözleriyle heyecanını dile getirdi.

Teknik Özellikler

Geminin ilerleyen günlerde resmi olarak isimlendirilmesi bekleniyor. Bakım sürecinin tamamlanmasının ardından Akdeniz’de sondaj faaliyetlerine başlaması planlanıyor.