ÖSYM LYS Sonuçları Açıklandı! LYS 2014 Sınav Sonuçları Sorgulama

2014-LYS Sonuçları Açıklandı-ÖSYM Lisans Yerleştirme Sınav Sonuçları T.C ile Sorgulama 2014 (sonuc.osym.gov.tr)

ÖSYM LYS Sonuçları Açıklandı! LYS 2014 Sınav Sonuçları Sorgulama
ÖSYM LYS Sonuçları Açıklandı! LYS 2014 Sınav Sonuçları Sorgulama

2014-LYS Sonuçları Açıklandı-ÖSYM Lisans Yerleştirme Sınav Sonuçları T.C ile Sorgulama 2014 (sonuc.osym.gov.tr)

Ösym,  Lys,  Osym.gov.tr,  Lys 3,  Lys-2,  Lys Sonuçları

LYS SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

LYS SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

LYS PUAN HESAPLAMA SİSTEMİ

2014-ÖSYS:Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi



LYS Sonuçları Açıklandı 2014-LYS 2014 Sonuçları Açıklandı osym.gov.tr-LYS Sonuçları Sorgulama Paneli-2013-2014 LYS Sonuçları Öğren sonuc.osym.gov.tr-LYS Sonuçlarını Öğrenmek İçin Tıklayın-ÖSYm LYS Sonuçları T.C Kimlik No ile Sorgulama Öğrenme-LYS Tercihler Ne Zaman Yapılacak... Lisans Yerleştirme Sınav(LYS) sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecek.

LYS Sonuçları 2014-LYS Sonuçları Sorgulam Paneli - (LYS)Lisans Yerleştirme Sınav sonuçları açıklandı. LYS 2014 sınavına giren adaylar sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesi sonuc.osym.gov.tr'den öğrenebilecek.

2014 ÖSYM LYS Sonuçları Öğrenme-LYS 2014 Sonuçları - Lisan Yerleştirme Sınav sonuçları, sınavların tamamlanmasından 6 gün sonra açıklandı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, sınavlara toplam 1 milyon 423 bin 127 adayın girdiği belirtildi. BG Adaylar için bundan sonra tercih süreci başlayacak. Tercihler 7-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Liseler için tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi doğrultusunda lise tercih ve yerleştirme işlemleri için hazırlanan kılavuz yayımladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi çerçevesinde 2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu, Bakanlığın internet sitesinden yayımlandı.

Kılavuza göre, tercihlere esas kontenjan tabloları 4 Temmuz'da, 8. sınıf yerleştirmeye esas puanları 7 Temmuz'da ilan edilecek. Tercihler, 31 Temmuz-8 Ağustos'ta alınacak. Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıtlar 22 Ağustos yapılacak. 15 Eylül'de yeni eğitim öğretim yılı başlayacak.

Anadolu liselerine, anadolu imam hatip liselerine, çok programlı anadolu liselerine, fen liselerine, mesleki ve teknik anadolu liselerine, sosyal bilimler liselerine, mesleki ve teknik eğitim merkezlerine, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve Yerleştirme Esas Puanına (YEP) göre öğrenci alan özel okullara, 2014–2015 eğitim-öğretim yılı için öğrencilerin YEP'ine göre okul türlerine yerleştirme işlemleri yapılacak. Yerleştirme sonuçları aynı eğitim-öğretim yılı için geçerli olacak.

Açıköğretim ortaokulu öğrencileri YEP'e göre ve kayıt‐kabul şartlarını taşımaları halinde; tercihlerini //www.meb.gov.tr, //oges.meb.gov.tr veya //aio.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan ' Yerleştirme İşlemi Tercih Formu ' nu doldurarak yapacak. Öğrencilerin, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü‐06500 Teknikokullar/ANKARA adresine ' Yerleştirme İşlemi Tercih Formu ' nu 7 Ağustos mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekiyor. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacak. Tercihlerden, öğrenci velisi sorumlu olacak.

Yurt dışından sınava giren öğrenciler; e‐okul sisteminde kayıtlı ise //www.meb.gov.tr veya //oges.meb.gov.tr adreslerinden tercih yaparak okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacak. Bu imkanı olmayan yurt dışındaki öğrenciler ise tercihini //www.meb.gov.tr veya //oges.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan ' Yerleştirme İşlemi Tercih Formu ' nu doldurarak yapacak. Öğrencilerin, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü adresine ' Yerleştirme İşlemi Tercih Formu ' nu 7 Ağustos mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekiyor.

Öğrenci velisi, tercih ve yerleştirme ile ilgili her tür yazışmada, tercih işlemini yaptığı okulun il/ilçe kurum adı ve kodunu, öğrencinin adını‐soyadını, T.C. kimlik numarasını, yabancı uyruklu ise öğrenci kayıt numarasını ve açık adresi ile GSM(cep) telefon numarasını yazacak. Okul müdürlüklerinin işlemleri usulüne uygun ve zamanında yapabilmeleri için il/ilçe milli eğitim müdürlükleri gerekli desteği sağlayacak. Kılavuzun yayımlanmasıyla birlikte bu kılavuzda (2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e‐Kılavuzunda) belirtilen hükümlere göre yerleştirme işlemleri yapılacak. Veli ve okul müdürlüğü, bu kılavuz hükümleri doğrultusunda işlem yapacak.

Ortaöğretim okullarına başvuru şartları

Kılavuza göre, 2013–2014 eğitim-öğretim yılında ortaokul 8. sınıfı başarıyla tamamlayan, başvuru yapılacak okulun kayıt‐kabul şartlarını taşıyan ve YEP'e sahip olan öğrenciler ortaöğretim okullarına başvurabilecek.

Öğretmenlerin Yer Değiştirme Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme sonuçlarını açıkladı. MEB'in internet sitesinde yer alan duyuruda, öğretmenlerin 2014 yılı isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Başvuruların, 16-20 Haziran'da yönetmelik hükümleri çerçevesinde elektronik ortamda alındığı, onay bürolarınca başvuruları uygun bulunan 31 bin 315 öğretmenden yapılan değerlendirme sonucunda, 17 bin 845 öğretmenin yer değiştirmesinin yapıldığı belirtildi.

LYS nedir?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2010 yılından itibaren uygulamaya başlanan test türü bir sınavdır. Her yıl haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen sınav, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan ilköğretim, lise ve üniversite binalarında uygulanır. Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Gürcistan veya Kazakistan`da üniversiteye girmek isteyen sadece YGS`yi geçmiş olan adayların girdiği bir sınavdır. Sınav soruları her sene ÖSYM tarafından hazırlanmakta ve sınav yapıldıktan birkaç saat sonra basın ve internet yoluyla cevap anahtarı ile birlikte duyurulmaktadır.

LYS nasıl bir sınavdır?


LYS, 5 oturumdan oluşur. Bu oturumlar uygulanma sırasına göre; LYS-4, LYS-1, LYS-5, LYS-2 ve LYS-3 şeklinde sıralanır. Her sınav farklı bir alan ve yeteneği sınar. Bu sınavlar aynı anda yapılmaz fakat aynı gün içerisinde yapılabilir. YGS`yi geçen her kişi istediği her sınava girebilir. 2010 yılında değişen yeni sınav sistemine göre Türkiye Cumhuriyeti sınırlarındaki tüm üniversiteler adayları seçerken alanlarına yönelik olarak adayları seçerler ve bu yönde belirli puan türleri oluşturlar. Adaylar kendi alanları dahilinde veya kendi alanları dışında bir üniversite tercih edebilirler.

LYS puanı nedir?

Bir öğrencinin Lisans Yerleştirme Sınavında yapmış olduğu netler kullanılarak değişik türlerde hesaplanan puandır.

LYS puanı nasıl hesaplanır?

LYS Puanı özel formüller ve 2013 yılında uygulanan LYS`deki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.


LYS SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS GEOMETRİ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS FİZİK SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS KİMYA SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS BİYOLOJİ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS EDEBİYAT SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS COĞRAFYA SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS TARİH SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS COĞRAFYA SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS FELSEFE SORULARI İÇİN TIKLAYIN

LYS İNGİLİZCE SORULARI İÇİN TIKLAYIN

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER