Institut français İstanbul sineması Nisan programı

Institut français İstanbul sinema salonunda Nisan ayında birbirinden güzel Fransız filmleri sinema severler ile buluşacak.

Institut français İstanbul sineması Nisan programı

Institut français İstanbul sineması Nisan programı

Institut français İstanbul sinema salonunda Nisan ayında birbirinden güzel Fransız filmleri sinema severler ile buluşacak.

Her hafta Cumartesi ve Pazar günleri 2’şer seans düzenlenen Institut français İstanbul sinemasında tüm gösterimler Türkçe altyazılı olarak gerçekleşiyor. Seans ücreti ise 15TL.

Institut français İstanbul sinema salonunun Nisan programında ayrıca, bu yıl ölümünün 100. Yılı dolayısı ile Marcel Proust’a ithafen düzenlenecek bir seri etkinliğin ilki de gerçekleşiyor. Christophe Honoré’nin 2021 yapımı Guermantes adlı filmi Proust Yılı kapsamında gösterime girecek.

Institut français İstanbul 29 Nisan’da ise Alternatif Kısa’yı ağırlayacak. 

Program ve filmler hakkında detaylı bilgi :

9 – 16 – 30 Nisan Cumartesi saat 16.00

PETIT PAYS / KÜÇÜK ÜLKE

 Eric Barbier, Fransa, 2020, 113’

1990’larda küçük bir çocuk, Fransız bir girişimci olan babası, Ruandalı annesi ve küçük kız kardeşiyle birlikte Burundi’de yaşıyor. İç savaş patlak verene ve çocukluğunun masumiyetine son verene kadar zamanını sınıf arkadaşlarıyla dört yüz darbe oynayarak geçirir.

Gaël Faye’in çok ödüllü romanından uyarlanan Küçük Ülke, bu Fransız-Ruandalı şarkıcı, rapçi, besteci ve yazarın gerçek hikayesinden esinlenmiştir.

9 – 16 – 30 Nisan Cumartesi saat 19.00

GUERMANTES

Christophe Honoré, Fransa, 2021, 139’

 2020 yazı, Paris'teyiz. Fransa'nın en saygın tiyatro kumpanyası La Comédie-Française, Christophe Honoré’nin Proust'un başyapıtı Kayıp Zamanın İzinde'nin üçüncü kitabı Guermantes Tarafı'nın sahne uyarlaması için provaları sürdürüyor. Birden oyunun Covid-19 salgını yüzünden iptal edildiği haberini alıyorlar. Oyuncular her şeye rağmen provaya devam ediyor, sırf güzellik, hoşluk ve beraber olmanın hazzı için durmuyorlar.

Institut français Türkiye, ölümünün yüzüncü yıl dönümü vesilesiyle Proust'a ithafen Türkiye'de ilk kez Filmekimi'nde vizyona giren bu filmi sunmaktan gurur duyar.

10 – 17 – 24 Nisan Pazar saat 16.00

LE MYSTÈRE HENRI PICK / HENRİ PİCK’İN GİZEMİ

Rémi Bezançon, Fransa, 2019, 101’

Brittany'nin kalbindeki tuhaf bir kütüphanede genç bir editör, hemen yayınlamaya karar verdiği olağanüstü bir el yazması  keşfeder. Roman bestseller olur. Ancak dul eşine göre iki yıl önce ölen Bretonlu bir pizzacı olan yazarı Henri Pick, alışveriş listelerinden başka bir şey yazmadı. Bunun bir düzmece olduğuna ikna olan ünlü bir edebiyat eleştirmeni, esrarengiz Henri Pick'in kızının beklenmedik yardımıyla araştırmaya karar verir. Sürükleyici bir edebi gerilim!

10 – 17 – 24 Nisan Pazar saat 19.00

ANNETTE

Leos Carax, Fransa, 2021, 140’

Annette, dünyaca ünlü bir soprano ve onun stand-up komedyeni olan eşinin hikayesini konu ediyor. Henry, sert bir mizah anlayışına sahip bir stand-up komedyenidir. Ann ise dünyaca ünlü bir soprano. Tutku dolu olan çiftin hayatı, çocukları Annette'in doğumuyla alt üst olur. Annette, kimsenin hayal edemeyeceği bir kadere sahiptir ve bu durum Henry ve Ann'in hayatlarının değişmesine neden olur.

2021 Cannes Film Festivali açılış filmi ve en iyi mizansen ödülü; César Ödülleri’nde 11 dalda adaylık ve 5 ödül kazanan müzikal film Leos Carax’ın müthiş dönüşünü müjdeliyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER