ET YEMEK TARİFLERİ

Et Yemek Tarifleri, Bugün hangi et yemeği yapayım

ET YEMEK TARİFLERİ
ET YEMEK TARİFLERİ


Acı Soslu Sığır Bonfile (4 Kişilik)

Acı Soslu Sığır Bonfile tarifi Malzemeler
Her Biri Yaklaşık 150 gr.lık 4 Dilim Sığır Filetosu
2 Diş Sarmısak
100 gr Yeşil Zeytin
1/2 Acı Kırmızı Biber
100 gr Çok Küçük Doğranmış Domates
1/2 Su Bardağı Kırmızı Şarap
Zeytinyağı
Tuz

Yemeğin Tarifi 
4 çorba kaşığı zeytinyağında sarmısağı öldürün, eti ekleyip, harlı ateş üstünde iki tarafları da altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın. Sonra etleri çıkarın. Aynı yağa irice kıyılmış zeytinleri, domatesi ve ufalanmış acı kırmızı biberi koyun.
Harlı ateşte 2 dk kadar pişirin. Şarabı katıp buharlaşmasını bekleyin.
Eti yeniden tavaya koyun, zeytinlerin tuzunu göz önüne alarak biraz tuzlayın ve bir dakika kadar pişirin.
Filetoları sıcak servis tabağına koyun. Üzerine bir miktar pişme suyundan ilave edin ve hemen servis yapın.



    

Arpa Şehriyeli Et Yahnisi (4 Kişilik)

Arpa Şehriyeli Et Yahnisi tarifi Malzemeler
2 çorba kasığı margarin
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kasığı kuşbaşı et
2 adet biber
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Kimyon, karabiber Tuz

Yemeğin Tarifi 
Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin.
Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın.



   

Aşkın Doruğu (6 Kişilik)

Aşkın Doruğu tarifi Malzemeler
2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
1 Defne Yaprağı
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi 
Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın. Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanları yağda kavurun. Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin. 2, 5 litre su ilave edin. Et suyu tabletlerini ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin. Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.
Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün. Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın. 100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Patatesleri haşlayın. Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin. Kremalı patates eşliğinde servis yapın.
Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz. Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin. Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin.


   

Avcı Usulü Kuzu Bacağı (4 Kişilik)

Avcı Usulü Kuzu Bacağı tarifi Malzemeler
4 Adet Kuzu İncik
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Domates
Tuz
Kızartmak için Sıvı Yağ

Yemeğin Tarifi 
öncelikle sıvı yağı tavaya alın. Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın. Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun. Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin. Unun rengi değişene kadar kavurun. 1 çorba kaşığı salçayı ilave edin. Yeterince suyu ekleyin. Kuzu inciklerini tencereye aktarın. Et yumuşayana dek pişirin.
Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun. Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin. Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin. 1-2 taşım kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.




Baharatlı Gulaş (4 Kişilik)

Baharatlı Gulaş tarifi Malzemeler
800 gr Dana Kuşbaşı
4 Soğan
80 gr Tereyağı veya Margarin
1 Çay Kaşığı Kırmızı Pulbiber
1 Çorba Kaşığı Sirke
4-5 Diş Sarmısak
2 Defne Yaprağı
4 Olgun Domates
1 Su Bardağı Et Suyu
1 Tutam Mercanköşk
1 Tutam Kimyon
Tuz

Yemeğin Tarifi 
1) Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
2) Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın.
3) Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
4) Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1. 5-2 saat pişirin. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu çektikçe kaynar et suyu ilave edebilirsiniz. Gulaş piştikten sonra sarımsak dişlerini içinden çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.
NOT: Mümkünse baharatlı gulaşı bakır bir kapta hazırlayın.




Bayram Kavurması


Bayram Kavurması tarifi Malzemeler
1 kg kuzu but (orta yağlı)
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

Yemeğin Tarifi 
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.
Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.





Beğendili Kebap


Beğendili Kebap tarifi Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
110 gr margarin
100 gr Soğan
1 çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
2.5 bardak Su
1 Kg Patlıcan
80 gr Un
1 lt Süt
80 gr Kaşer peyniri rendesi
1/2 adet Limon

Yemeğin Tarifi 
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin.
Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.
Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
Kebap pişerken bir yandan beğendiyi hazırlayın. Bunun için büyükçe bir tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Patlıcanları tercihan kömür ateşinde, bu mümkün değilse kızgın yağda ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıp yer yer su sızdırmcaya kadar pişirin. Saplarından kesip, tuz ve limonun bulunduğu tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, soğumaya bırakın.
Soğumuş patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup, atın. Patlıcanların etli kısımlarını bir başka kaba aktarın.
Sütü bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın kalan 80 gramını orta boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Yağ kızmaya başlayınca ununu ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin. Un sararmaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın.
Meyane ılınınca tencereyi tekrar orta ateşe oturtun. Sıcak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Patlıcanları iyice sıkıp, çok ince kıyın. Patlıcanları ateş üzerindeki meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. Kaşer peyniri rendesini ilave edin. Karıştırın. Beğendiyi ateşten alın.



    
Beğendili Kuzu Pirzola (1 Kişilik)

Beğendili Kuzu Pirzola tarifi Malzemeler
4 Kalem Kuzu Pirzola
1 Patlıcan
1/2 Çay Bardağı Süt
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Yemek Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
¼ Domates
1 Sivri Biber
1 Dal Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı

Yemeğin Tarifi 
Pirzolaları ızgara veya teflon tavada kızartın. . Patlıcanı közleyip kabuklarını temizleyin ve iyice ezerek soğumaya bırakın.
Tereyağını kızdırıp unu kavurun. Patlıcanları ilave edip iyice karıştırın. Kaşar rendesini ve sütü ilave edip karışımı bir taşım kaynatın.
Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine pirzolaları dizin. Közlenmiş domates ve biberle birlikte sıcak olarak servis yapın.



   

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması (4 Kişilik)

Biberiyeli Kuzu Budu Sarması tarifi Malzemeler
1 adet kuzu budu
1 tatlı kasığı biberiye
1 adet soğan
1 kahve fincanı mısırözü yağı
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviziçi
3 adet haşlanmış havuç
Tuz, karabiber
Bağlamak için: Pamuk ipliği
Sosu için:
1 kahve fincanı mısırözü yağı
3 diş sarmısak
1 çorba kasığı salça
1 kahve fincanı sirke
1 çay bardağı su
Yeteri kadar tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi 
Kuzu budunu kemiğinden sıyırıp, bütün olarak açın. Soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber, 1 tatlı kasığı biberiye ve 1 kahve fincanı mısırözü yağı karıştırıp, etin üzerine sürün. Etin üzerine bıçakla çentikler atın. Etin bir kenarına ceviz içini, dilimlemiş havucu koyun. Rulo seklinde sarın. İple her yerinden sıkıca bağlayın.
Hafif yağlı tencerede 4-5 dakika ön pişirme yapın. Sürekli çevirerek ruloyu hafif kızartın. Bu arada pişirme sosu için, tavaya mısırözü yağını alın. Salça, dövülmüş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke, su, tuz ve karabiber ilave edip bir tasım kaynatın.
Kuzu rulosunu yağlanmış bir fırın kabına alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Kızgın fırında yaklaşık 90 dakika tutun. Et pişerken kurumaması için sosundan kaşıkla alıp üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın.





Biberli Kuzu Kızartma

Biberli Kuzu Kızartma tarifi Malzemeler
500 gr. kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 dişsarmısak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi 
Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Eti buzdolabında 30 dakika bekletin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın. Taze soğanları ince kıyın.
Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun. Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın. Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.




Biftek Rulosu (3 Kişilik)

Biftek Rulosu tarifi Malzemeler
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
250 gr. Kıyma
6 Adet Biftek
1 Çay Kaşığı Bezelye
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Margarin

Yemeğin Tarifi 
1 adet soğanı ve havucu rendeleyin. 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun. 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.
6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun. Biftekleri rulo biçiminde sarın. Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun. İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin.
1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın. Bifteklerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelşk fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.


    

Böfstrogonof (4 Kişilik)

Böfstrogonof tarifi Malzemeler
750 gr Bonfile
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çay Kaşığı Hardal
200 gr Krema
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Limon
Tuz

Yemeğin Tarifi 
Eti yarım parmak kalınlığında ve iki parmak uzunluğunda doğrayıp, bir çay kaşığı karabiberle ovalım. Derince bir tavaya margarini alıp ince kıyılmış iki soğanı kısık ateşte on dakika çevirelim.
Etleri ilave edip harlı ateşte karıştırarak beş dakika kavuralım. Bir çorba kaşığı unu kavrulmakta olan etlere serpip karıştıralım. Sonra bir çorba kaşığı domates salçası ile ikişer çay kaşığı hardal ve tuzu katıp, üç dört dakika daha harlı ateşte pişirelim.
Bir bardak çiğ krema ile birkaç damla limon suyunu ilave edelim. Kaynatmadan iyice ısıtalım. Isıtılmış bir tabağa alıp hemen servis yapalım. Eğer bonfile yerine başka bir et kullanırsanız, kremayı eklemeden önce etleri yumuşayıncaya kadar kapalı olarak harlı olmayan ateşte pişirmeniz gerekir.
NOT: Mantarların kararmaması için limonlu suda haşlayın.




Brüksel Lahanalı Bonfile (4 Kişilik)

Brüksel Lahanalı Bonfile tarifi Malzemeler
700 gr Brüksel Lahanası
3 Su Bardağı Et Suyu
125 gr İrmik
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Defne Yaprağı
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
4 Bonfile

Yemeğin Tarifi 
2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın. İrmiği ilave edip pişirin. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün. Soğumasını bekleyin.
Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun. Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin. Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin. 10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın. Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin.
Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun. Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın. Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın.





Çin Usulü Dana Yahni (4 Kişilik)

Çin Usulü Dana Yahni tarifi Malzemeler
300 gr Dana Eti
2 Soğan
3 Sivribiber
1 Havuç
2 Diş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Soya Fasulyesi
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
2 Kahve Fincanı Sıcak Su

Yemeğin Tarifi 
Dana etini şeritler halinde kesin. Soğanları soyup iri parçalar halinde doğrayın. Biberleri temizleyip çekirdeklerini ayıklayın. Havuç ve sarımsağı iri iri kıyın.
Sıvıyağı teflon tavada kızdırın. Eti ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun. Soğan, havuç, biber, sarımsak ve soya fasulyesini ekleyin. Sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin.
Sıcak su ve soya fasulyesini ilave edip sebzeler diri kalacak şekilde birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



   

Damla Sakızlı Süt Dana Kapama (6 Kişilik)

Damla Sakızlı Süt Dana Kapama tarifi Malzemeler
12 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
75 gram tereyağı
750 gram süt dana parça et
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı ılık su
Yarım çorba kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı damla sakızı
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet havuç
1 adet orta boy kök kereviz
2 adet orta boy patates
1 demet taze soğan
1 adet marul veya kıvırcık salata
1 demet pazı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz

Yemeğin Tarifi 
Arpacık soğanı ve sarımsakların kabuklarını temizleyin. Tereyağını bir tencereye alın. Eridikten sonra arpacık soğanları ve dövülmüş sarımsakları ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra dana etini tencereye aktarın. Bıraktığı suyu çekene dek kavurmaya devam edin.
Unu etlerin üzerine ilave edin. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Ardından 5 su bardağı ılık suyu sürekli karıştırarak, ekleyin. Orta hararetli ateşte bir buçuk saat pişirin. Etler yumuşamaya başlayınca yarım çorba kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı şekeri ve yarım çay kaşığı damla sakızını ilave edin.
Havuçların kabuklarını soyup ince şeritler halinde dograyın. Kararmaması için suda bekletin. Kerevizin sap kısmını kesip çıkarın kökünün kabuklarını soyup parmak kalınlığında doğrayın. Kararmaması için unlu ve limonlu suda bekletin. Patatesi de soyup, parmak kalınlığın doğrayın. Suda bekletin.
Taze soğanları ayıklayıp uzun parçalar halinde kesin. Marul yapraklarını ya kıvırcık salatayı yıkadıktan sonra dörde bölün. Pazı yapraklar ayıklayıp, yıkayın. Sap kısımlar kesin. Maydanoz ve dereotunu yıkadıktan sonra saplarını ayıklayın.
Etler pişip yumuşayınca iç havuçları, dörde bölünmüş marul veya kıvırcık salatayı, taze soğanları, pazı yapraklarını ilave edin 10 dakika kaynadıktan sonra kerevizleri ve patatesleri ilave edin. 15 dakika daha orta ateşte pişirin. Üzerine iri kıyılmış maydanoz ve dereotu serperek, servis yapın.




Düğün Yahnisi (4 Kişilik)

Düğün Yahnisi tarifi Malzemeler
8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su

Yemeğin Tarifi 
Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım. Bol su ile iyice pişirelim. Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim.
Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim. Etleri kemiklerinden ayıralım. Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.
Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim. Tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.
Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim. 20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.

   



Ekmekte Antrikot (4 Kişilik)

Ekmekte Antrikot tarifi Malzemeler
4 Dilim Tost Ekmeği
4 Adet Antrikot
4 Dilim Çedar Peyniri
1/2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Kase İnce Kıyılmış Dereotu

Yemeğin Tarifi 
Öncelikle mantarları yıkayıp, 15 dakika limonlu suda bekletin. Dört parçaya kesip teflon tavaya koyun. Üzerine bir tutam tuz serpin.
Mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra tavaya yarım çorba kaşığı tereyağı ve ince kıyılmış 1 kase dereotunu ekleyin. Birkaç dakika daha pişirin.
Başka bir tavada antikotları kısık ateşte kendi yağıyla kızartın. Antrikotlar kızardıktan sonra tavada kalan etin yağına ekmekleri batırın. Daha sonra ekmeklerin üzerine antrikot , mantar sote ve en üste de çedar peynirini koyun.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin, servis yapın.



   

Elbasan Tava (6 Kişilik)

Elbasan Tava tarifi Malzemeler
500 gr Kuzu Eti (kemikli)
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yogurt
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Baş Soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 Çay Bardağı Su

Yemeğin Tarifi 
Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün. İçerisine etleri atın. Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin. Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin. Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin.
Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın. İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün.
Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin. Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun.





Elbistan Tava (1 Kişilik)

Elbistan Tava tarifi Malzemeler
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet ince doğranmış arpacık soğanı
1 adet domates
1 diş sarımsak
tuz
1 adet patlıcan
Kızartmak için: sıvı yağ
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet sivribiber

Yemeğin Tarifi 
250 gram kuşbaşı kuzu etini haşlayın. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağın alıp, eritin. Sırasıyla 1 adet ince doğranmış arpacık soğanı ve domatesi koyup, sote edin.
Etin haşlandığı sudan 1 çorba kaşığı ilave edin. Bir taşım kaynatın, 1 diş dövülmüş sarmısağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra tavayi ocaktan alın.
1 adet patlıcanı alacalı soyup, dilimleyin. Tuzlayıp bir süre bekletin. Patlıcan dilimlerini yıkayip kurulayın. Sıvı yağı kızdırın. Patlıcanları içine atın. Rengini kaybettirmeden kızartın.
Biberin çekirdeklerin çıkarıp, ince ince doğrayın. Biberleı de aynı tavada birkaç dakika çevirin.
Etleri bir güvece yayın. Üzerine patlıcanları dizin. Sırası ile, yoğurt, domates sote ve biberleri üzerine ilave edin. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp, servis yapın.
Not: Elbistan tava, Kahramanmaraş yöresine özgü bir yemek.





Elma Soslu Dana Bonfile (4 Kişilik)

Elma Soslu Dana Bonfile tarifi Malzemeler
1 kg Bonfile
1 Su Bardağı Elma Suyu
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Un
Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi 
Bonfile dilimleri dövüp una bulayın. Yağsız tavada alt üst birer dakika pişirin. Servis yapacağınız tabağa düzgün şekilde yerleştirin.
Aynı tavaya 1 su bardağı suyu ilave edip 5 dakika pişirin. İçine tereyağı, tuz ve biber ekleyerek kaynatın. Bu karışımı hazır olan etlerin üzerine dökün.
Hazırladığınız dana 3 bonfilenin yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav veya erişte ilave edebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.



   
Erenköy Şöleni

Erenköy Şöleni tarifi Malzemeler
160 gr Bonfile
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Toz Biber
20 gr Taze Kaşar
1 Çay Kaşığı Un
2 Adet Yumurta
2 Çorba Kaşığı Çiçek Yağı
1 Çay Kaşığı Soya Sosu
1 Çorba Kaşığı Beşamel Sos
1 Kahve Fincanı Dömiglas Sos
100 gr Mantar
Yarım Limon

Yemeğin Tarifi 
İlk änce dana eskalopu ince dövün. Tuz, toz karabiber ve rende kaşar ilave edip dövün. Daha sonra un ve yumurtaya bandırın. Çiçek yağında kızartın.
Sos hazırlanışı: Mantar, dömiglas, krema, toz karabiber, soya sosu ve limon suyu ile karıştırın. Pilav, sebze dolma ve patates tava ile servise sunun.



   

Fırında Baharatlı Bıdırcın

Fırında Baharatlı Bıdırcın tarifi Malzemeler
2 Adet Bıldırcın
90 gr Risotto Pirinci
40 gr Balkabağı
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Tavuksuyu
Taze Kekik
Acısso
Maydanoz,Fesleğen,Sarımsak

Yemeğin Tarifi 
Bıldırcınlara zeytinyağı, taze kekik, acısso, tuz ve karabiber sürün. Fırına sürün. 200 derecede 10 dak pişirin. Risotto pirincini ince doğranmış soğan, beyaz şarap, tavuk suyu ile haşlayın. Balkabağı ekleyin. 5 dakikada pilav haline getirin. Bıldırcınları düz tabaklara alarak risotto ile birlikte servis yapın.
Az yağlı ve lezzetli bir kuş türü olan bıldırcın, tam bir kış meyvası balkabağı ile yapılmış risotto ile birleşince şık, doyurucu ve sağlıklı bir yemek çıkıyor ortaya.


   

Fırında Et (4 Kişilik)

Fırında Et tarifi Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti
Tuz
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı salça

Yemeğin Tarifi 
Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın.
Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin ve servis yapın.





Fırında Nuar

Fırında Nuar tarifi Malzemeler
8 porsiyon bıyüklügınde bütün nuar
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 adet domates
1 paket dilimle kaşar peyniri
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
1 yemek kaşığı tereyağı

Yemeğin Tarifi 
Bütün nuarı sıcak su ile 1, 5 saate yakın pişirin. Pişmesine yakın patates, havuç, soğan ve domatesi koyup bir müddet daha pişirin. Kevgir yardımı ile içinden nuarı alıp dilimleyerek (8 parça) cam kaba dizin. Aralarına kaşar koyun. Et suyundan 2 su bardağı alın.
Kalan et suyunun içindeki sebzeleri blendırdan geçirin. Etin üzerine yayın. Yağı kızdırın. İçine un koyup kavurun. Et suyu ile beşamel sos hazırlayın. Tuz ekleyin. Cam kabın üzerine dökün. Fırına verip üzeri kızarana kadar pişirip servise sunun.






File Sarma (1 Kişilik)

File Sarma tarifi Malzemeler
4 küçük bonfile
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 adet mantar
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet küçük pide
2 çorba kaşığı domates sosu
Birkaç dal maydanoz

Yemeğin Tarifi 
Bonfileleri et tokmağıyla döverek inceltin. Soğan ve mantarları kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Tereyağının yarısını eritin. Soğan ve mantarları yağda sote edin. Soğumaya bırakın.
Daha sonra, bu harcı bonfilenin içine koyup sarın. Şişe sırasıyla et, dilimlenmiş domates ve biberi dizin. Fırın ızgarasında pişirin. Artan tere­yağını tavada eritin. Pideyi alıp, altını ve üstünü kızartın.
Servis tabağına yerleştirin. Üzerine etleri sıralayın. En üste domates sosu dökün. Maydanozla süsleyip servis yapın.



Gülaş (6 Kişilik)

Gülaş tarifi Malzemeler
1.5 Kg Kuşbaşı Et
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
4 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tatlı Kırmızıbiber
1/2 Çay Kaşığı Acı Kırmızıbiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Adet Domates
1-2 Dal Maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Nane
1 Tatlı Kaşığı Dereotu
Tuz

Yemeğin Tarifi 
Bir tencerede tereyağını eritip eti ve ince doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar sararınca un ve kırmızıbiberleri ekleyin. Kimyon ve tuz serpip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı olarak bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın. Maydanoz, dereotu, ve naneyi ince kıyın. Domates, maydanoz, dereotu ve naneyi yemeğe ekleyin. Etlerin üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapın.


YEMEK TARİFLERİ İÇİN TIKLA

ATAŞEHİR EV YEMEKLERİ

YEMEK TARİFLERİ

ATAŞEHİR FİRMA REHBERİ

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER