Kansere mucize çözüm! Güz çiğdemi

Kansere mucize çözüm! Güz çiğdeminin kanserli hücreleri yok ettiği söyleniyor... Bradford Üniversitesi uzmanlarının güz çiğdemi veya acı çiğdem çiçeğinde bulunan bir kimyasaldan hazırladıkları “akıllı bomba” yöntemi ile vücuttaki kanserli hücreleri besleyen damarlarda kan akışını kesti. Kan akışı olmayan tümörlerin büyümesinin tamamen durduğu ve bu tedavi yöntemi sayesinde de yüzde 50 oranında küçüldüğü tespit edildi. Şu an için fareler üzerinde test edilen yeni yöntemde vücuda enjekte edilen tek doz ilacın bile tümörlü hücrelerin yarı yarıya küçülmesini sağladığı belirtildi.

Kansere mucize çözüm! Güz çiğdemi
Kansere mucize çözüm! Güz çiğdeminin kanserli hücreleri yok ettiği söyleniyor...

Bradford Üniversitesi uzmanlarının güz çiğdemi veya acı çiğdem çiçeğinde bulunan bir kimyasaldan hazırladıkları “akıllı bomba” yöntemi ile vücuttaki kanserli hücreleri besleyen damarlarda kan akışını kesti.

Kan akışı olmayan tümörlerin büyümesinin tamamen durduğu ve bu tedavi yöntemi sayesinde de yüzde 50 oranında küçüldüğü tespit edildi. Şu an için fareler üzerinde test edilen yeni yöntemde vücuda enjekte edilen tek doz ilacın bile tümörlü hücrelerin yarı yarıya küçülmesini sağladığı belirtildi.

Araştırmayı yürüten ekibin başında bulunan Profesör Lawrence Patterson, kan kanseri hariç, meme, prostat, akciğer ve bağırsak kanseri başta olmak üzere tüm kanser vakalarında kullanılabilecek yöntemin insanlara yönelik yeni bir ilacın geliştirilmesi potansiyeli taşıdığını dile getirdi.


Eski Mısır’dan kalan arşivlerde adı geçen güz çiğdemi tıp camiasının yüzyıllardır bildiği bir bitki.
Öne çıkan belli başlı özelliklerinden biri, zehirli olması.

Bradford Üniversitesi’deki ekip, bitkinin toksik etkisini sadece kanserli hücrelere yöneltmeyi başardıklarını söylüyorlar.

Deneme aşamasındaki ilaç, sadece tümörlerin saldığı bir kimyasalla karşılaşınca faal hale geliyor. Çiğdem çiçeğinden edilen yeni kanser tedavi yönteminde 18 ay içinde insanlar üzerinde testlere başlayacaklarını ifade eden Patterson, Eğer başarılı olursak 6 yıl içinde bu ürün piyasaya sürülür.
Böylece kemoterapiyle kanser tedavisi daha az tercih edilen bir yöntem haline gelir” diye konuştu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER