"Hamilelik Okulu BAKMER’de başladı

Başakşehir Belediyesi tarafından ilçe kadınları için hayata geçirdiği BAKMER’de kadınlara özel etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.

"Hamilelik Okulu BAKMER’de başladı

Başakşehir Belediyesi tarafından ilçe kadınları için hayata geçirdiği BAKMER’de kadınlara özel etkinlikler hız kesmeden devam ediyor.

Sağlık, Psikoloji, Beslenme, Çocuk Bakımı gibi birçok konuda kadınların hamilelik sürecine destek olacak seminerlerin ilki “Hamilelik Süreçleri” konulu seminerle başladı. Başakşehir Belediyesi ve Medipol Mega Hastanesi işbirliğiyle düzenlenecek seminerlerde hamilelik süreçlerini Kadın Doğum Hekimi Op. Dr. Tuba Nadide Yılmaz anlattı.
 
Başakşehir Belediyesi olarak halkı bu şekilde bilinçlendiren çalışmaların yapılmasını bir doktor olarak takdir ettim, diyen Op. Dr. Tuba Nadide Yılmaz; Küçük kırsal bölgelerde bu tip çalışmalara denk gelmiştim ama İstanbul’da ilk kez karşılaşıyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum, diyerek hamilelik süreciyle ilgili önemli bilgiler verdi.
 
Gebeliğin her süreci çok önemlidir
 
Gebelik tanısının konduğu günden itibaren gebeliğin her aşaması çok önemlidir ve takip edilmedir diyen, Op. Dr. Yılmaz; Bu takipler seyrin normal işleyip işlemediğini gözlemlemek için yapılır. Daha sonra da belli dönemlerde yapılacak bir takım testlerle süreç tamamlanır diyerek gebeliğin oluşması, ikiz gebelik, dış gebelik, gebelikte oluşabilecek hastalıklar, riskli gebeliklerden bahsederek hafta hafta anne ve bebekte oluşan değişimleri anlattı.
 
Son zamanların en çok tartışılan konusu şeker yüklemesiyle ilgilide bilgi veren Op. Dr. Yılmaz: ”Gebelikte şeker hastalığına tanı koymanın tek yolu şeker yüklemesi yapmaktır. Eğer gebelikte anne şeker hastalığına yakalanırda biz bunu fark edemezsek anne karnında ani bebek ölümü, bebeğin aşırı derecede irileşmesi ve suyunun artması, bebeğin ağız ve damak gelişiminin bozulması ve bebeğin kalp gelişiminin bozulması gibi çok ciddi riskler taşımaktadır” uyarısında bulundu.
 
Bakmer kadınlara umut saçıyor
 
Figen Gülsüm Tunç, Ben 68 doğumluyum ve geçirdiğim hamileliklerin hiç birinde bu şekilde bilinçli hareket etmemiştim. Ne yapılması gerektiği, kendimizi nasıl koruyacağımız konusunda hiç bilgimiz yokmuş. Bu hizmetleri verenlerden Allah razı olmasını diyorum. Zaten BAKMER’e ilk girdiğimde çok umutlandım. Kadınların böyle merkezlere ilgi gösteriyor olması, bilinçlendiklerini görmek, aktif olmaları çok sevindirici bir olay diyerek, duygularını paylaştı.
 
Sevgi Balcı: ”Gebelik öncesinde ve sonrasında neler yapmamız gerektiğiyle ilgili kişileri bilgilendirici bir seminer oldu. Çoğu bayan bu süreçleri bilmiyorlar. Bu tip seminerlerin sıklığı, kadınların bilgilendirilmesi çok önemli bir çalışma, kendi adıma çok faydalandım. BAKMER zaten kadınların kaliteli zaman geçirmeleri adına düşünülmüş çok güzel bir merkez” dedi.
 
Meryem Aydeniz: “Ben Ukraynalıyım aslında evlendim ve Türkiye’ye yerleştim. Bizim ülkemizde kadınlara yönelik fırsatlarımız yoktu maalesef. Başakşehir’e yeni taşınmış olmama rağmen böyle imkanlardan faydalanıyor olmak çok güzel.”
 
Gizem Demirci: ”BAKMER’e ilk kayıt olanlardan biriyim diyebilirim. Böyle bir merkezin yapılmış olması bizim için büyük şans. Spor olsun, seminerler olsun faydalanmaya çalışıyorum. Bende hamileyim ve bu okulu duyunca hemen geldim. Çok faydalı oldu, hamilelik sürecime daha bilinçli devam edeceğim.
 
Hamilelik Okulu etkinlikleri devam edecek

Nisan ayı boyunca devam edecek seminerler BAKMER’de saat 14.00’de alanında uzman isimler tarafından verilecek.
 
9 Nisan Perşembe günü Gebelikte Beslenme konusu ile Diyetisyen Burcu Uludağ, 16 Nisan Perşembe günü Hamilelik ve Lohusalık Depresyonu konusuyla Psikiyatr Yrd. Doç. Dr. Aziz Mehmet Gökbakan, 22 Nisan Çarşamba günü Bebeklerde Beslenme konusuyla Prof. Dr. Gökhan Bayso ve 29 Nisan Çarşamba günü Yeni doğan hastalıkları konusunda bilgilendirmek üzere Yrd. Doç. Dr. Serdar Al Başakşehirli kadınlarla buluşacak.

BAKMER İLETİŞİM İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 20:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER