Engelliler Sürekli Rapor Alma Probleminden Kurtulacak..!!!

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında ki anlaşma ile bundan sonra engelli raporları her hastane tarafından görülebilecek. Böylece engelliler sürekli rapor alma eziyetinden kurtulacak.

Engelliler Sürekli Rapor Alma Probleminden Kurtulacak..!!!

Engelliler'in çeşitli hak ve hizmetlerden yararlanmalarında önemli rolü olan “engelli sağlık kurulu raporu” sürecinin iyileştirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı.

Engelli sağlık kurulu raporuna bağlı olarak hak ve hizmet sağlayan kurum ve kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığı arasında oluşturulacak bilgi paylaşım sitemi aracılığı ile elektronik ortamda paylaşılabilen engelli sağlık kurulu raporları sayesinde engelli vatandaşlar raporlarını ibraz etmeden hak ve hizmetlerden yararlanmak için kurum ve kuruluşlara başvuru yapabilecekler. Bu yolla uzun ve yorucu bürokratik işlemlerin azaltılması da sağlanmış olacak.

HER HASTANE GÖRECEK

Yapılan çalışma ile engelli sağlık kurulu raporları ülke genelinde tüm hastaneler tarafından görülebilecek. Böylece engellilerin tekrar tekrar rapor almaları önlenmiş olacak. Ayrıca, özür oranları cetvellerinin elektronik ortama aktarılması ile özür oranlarının elektronik ortam içerisinde otomatik olarak hesaplanması sağlanmış da olacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2013, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER