Camiler Nano Teknoloji İle Dezenfekte Ediliyor

Her gün binlerce kişiyi misafir eden mikrop ve bakterilerin yanı sıra birçok bulaşıcı hastalık riski altında olan camiler, okullar, hastaneler, toplu ulaşım araçları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uygulanan Nano Gümüş teknolojisi ile dezenfekte ediliyor.

Camiler Nano Teknoloji İle Dezenfekte Ediliyor
Camiler Nano Teknoloji İle Dezenfekte Ediliyor

Her gün binlerce kişiyi misafir eden mikrop ve bakterilerin yanı sıra birçok bulaşıcı hastalık riski altında olan camiler, okullar, hastaneler, toplu ulaşım araçları ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uygulanan Nano Gümüş teknolojisi ile dezenfekte ediliyor.

İçinde bulunduğumuz ve Ramazan ayına yaklaştığımız  kutsal aylarda en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer alan cami ve ibadethanelerimizin temizliğiyle de gündeme geliyor.
Her gün binlerce kişiyi misafir eden mikrop ve bakterilerin yanı sıra birçok bulaşıcı hastalık riski altında olan  cami ve ibadethanelerimiz, okullar, toplu ulaşım araçları, hastaneler, bakım evleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde uygulanan Nano Gümüş teknolojisi ile dezenfekte ediliyor.

Uygulamalar esnasında cami hijyeniyle ilgili görüşlerini bildiren NanoclearAG Genel Müdürü Serdar Biçer ‘’Camilerdeki bakteri yoğunluğunun yanı sıra; yoğun ayak, ter, rutubet kokularının halkı çok rahatsız etmesi üzerine yaptığımız araştırmada, nano gümüşün uzun süren etkinliğini, insanlara zarar vermediğini, istenmeyen kokuları da yok ettiğini tespit ettik. Bundan dolayı her sene olduğu gibi bu sene de kutsal aylarımızda en çok uygulama yaptığımız mekanlar camilerimiz, ibadethanelerimiz’’ dedi.
Cami, Okul, Hastane, otobüs gibi toplumun kullanıma açık alanların hijyenik açıdan çok güvenilir olmadığını belirten Biçer,  bazı kurum ve kuruluşlar tarafından bir takım dezenfekte çalışmaları yapılıyor ancak bu çalışmalar yeterli değil bu yüzden toplu kullanım alanlarında hijyenik önlemler alınmalı ifadelerini kullandı.

İstenmeyen kokular yok oluyor

Biçer “NanoClearAG uygulama alanını uzun süreli hijyenik hale getirir, enfeksiyon bulaşma riskini ortadan kaldırarak patojenlerin gelişmesini ve salgın hale gelmesini engeller. İstenmeyen kokuları yok eder. Ürünlerimiz Sağlık Bakanlığı ve TSE onaylı olup, kişisel ve yaşam alanlarınızın hijyeninin yanı sıra hastaneler, oteller, okullar, camiler, toplu taşıma araçları gibi toplumun kullanımına açık alanların hijyeninde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Firmamızca 2000 den fazla cami dezenfekte edilerek halkımızın sağlığıyla igili önlem alınmış, müminler ayak ve ter kokusu gibi istenmeyen koku ve mikropların olmadığı hijyen ortamı sağlanmış, camilerde salgin hastaliklara mantara yakalanmadan saglik icinde dualarını etmişlerdir. Bu sayede firmamız camilerde hijyen devrimi yaratmıştır’’ dedi.
Biçer, açıklamasının son bölümünde ise “NanoCelarAG, son zamanlarda çok sık rastladığımız Domuz gribi, kuş gribi gibi birçok bulaşıcı hastalığın bir numaralı önleyici dezenfekte işlemidir ki bu uygulamanın bir örneği de geçtiğimiz haftalarda Darülacize ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde uygulandı” şeklinde konuştu.

Uygulamak çok kolay

Camilerde günlük temizliğin ardından dezenfekte öncesi bakteriyel ölçüm yapılıyor ve yapılan ölçümlerde bakteri sayısı sayısı tesbit ediliyor. Ölçüm sonrası Nano Gümüş teknolojisi ile bütün camii püskürtme yönetimi ile dezenfekte ediliyor ve dezenfekte sonrası yapılan ölçümlerde bakteri oranın  düştüğü gözlemlenip rapor halinde sunuluyor. Uygulama sonucu varılan bakteri seviyesinin  mekanları hastanelerin ameliyathanelerinden dahi daha steril hale getirdiği ölçümlerle ispatlanıyor.

NanoClear AG ürünleri, 2002 yılından bu yana medikal ürünler alanında faaliyet gösteren Bilişim Teknik Medikal ve Bilgisayar Ltd. Şti tarafından geliştiriliyor. Nano teknoloji ile hijyen sağlama konusunda hayata geçirdiği ürünlerle sadece Türkiye’de değil yurtdışında da güçlü bir yer edinen grup, hedefini kaliteli, ucuz, yan etkisi olmayan ve uzun süreli hijyen sağlamak olarak belirledi. Grubun ürünleri hastane, okul, cami, toplu taşıma araçları gibi toplumun genel kullanımına açık her alanda kullanılabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER