Öğrencilerden yumurtalı değil kitaplı eylem!

Öğrencilerden yumurtalı değil kitaplı eylem!

Öğrencilerden yumurtalı değil kitaplı eylem!
Yumurtalı eylemlerde görmeye alışık olduğumuz öğrenciler, Pendik’te bu kez farklı bir gösteriye imza attı. Yaklaşık 200 öğrenci, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ile birlikte, sahilde, çimler üzerinde kitap okuyarak, herkesi kitap okumaya davet etti.

Çeşitli aktivelerle yürütülen okuma kampanyasında Pendik, bu sefer farklı bir eyleme sahne oldu. Pendik Belediyesi Kütüphane Gönüllüleri ile Pendik Gençlik Meclisi üyeleri sahilde çimenler üzerinde kitap okudu. Bir grup öğrenci ise Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi önünden ellerinde ‘örnek oluyorum kitap okuyorum’ dövizleri ile sahile kadar yürüyüş yaparak kampanyaya destek istedi. Bazı vatandaşların, belediyenin ücretsiz dağıttığı kitapları alarak, öğrencilerle birlikte kitap okuyarak eyleme destek verdiği gözlendi.

Başkan Şahin, öğrencilerle birlikte kitap okudu

Başkan Kenan Şahin’de yaklaşık 200 öğrenciyle birlikte çimenler üzerinde bağdaş kurup kitap okudu. Eyleme destek veren Şahin, çevreden geçenleri de kitap okumaya davet etti. Başkan Şahin’le birlikte kitap okuyan öğrencilerin kimi sırt sırta vererek kimisi çimlerde uzanarak meraklı gözlerin bakışları altında kitap okudu. Çevreden geçen vatandaşlar ise, kalabalığın, olaylı bir eylem gerçekleştirdiklerini sandıklarını, çimenlere oturmuş gençlerin, kitap okuyarak, herkesi de kitap okumaya davet ettiklerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemediklerini vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109