Yeni Kasa Volkswagen VW Passat 2015 Özellikleri ve Fiyatı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen üst sınıf modeli Passat'ı yeniledi. B8 kasa kodu ile satışta olacak olan yeni kasa Volkswagen Passat 2015 yenilikçi tasarımı ve teknolojileri ile adından söz ettireceğe benziyor.

Yeni Kasa Volkswagen VW Passat 2015 Özellikleri ve Fiyatı
Yeni Kasa Volkswagen VW Passat 2015 Özellikleri ve Fiyatı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen üst sınıf modeli Passat'ı yeniledi. B8 kasa kodu ile satışta olacak olan yeni kasa Volkswagen Passat 2015 yenilikçi tasarımı ve teknolojileri ile adından söz ettireceğe benziyor.

Volkswagen Passat 2015 modeli ülkemize ne zaman gelecek belli değil ama sahip olduğu özellikler ve motor seçenekleri ile çok geniş özelliklere sahip. B1 kasa kodu ile ilk kez 1973 yılında üretilmeye başlanan Volkswagen Passat 1995 yılında B5 kasa kodu ile birlikte daha lüks olmuştur ve o zamandan bu zamana markanın prestij sahibi otomobili olarak adlandırılmaktadır. 2005 yılında B6 kasa 2010 yılında B7 kasa ve 2015 yılında da 8. ve son nesil olan B8 kasa Volkswagen Passat yollarda olacak.

Önceki nesline göre boyutları değiştirilen Passat 2015 2 mm kısaltılarak 4767 mm uzunluğa sahiptir. Ancak aracın dingil mesafesi uzatılarak iç mekan daha geniş tutulmuştur. 14 mm alçaltılan Passat 2015 1456 mm yüksekliğe ve 12 mm genişletilen araç 1832 mm genişliğe ulaşmıştır. Volkswagen Passat tasarımsal olarak geçen sene tanıtılan 7. nesil Golf ile benzer tasarımsal dile sahiptir. Geniş ön ızgara, yeni LED farlar ile desteklenmiş ön far grubu, köşeli ön tampon ve entegre sis farları, kapıların alt tarafına doğru yer alan ütü izi, yüksek bir omuz çizgisi ile daha sportif bir dil, LED arka stop far grubu aracın başlıca tasarım özellikleri arasında yer almaktadır.

Özenle tasarlanmış olan dı ve iç mekan bir bütün olarak birbirini tamamlamakta. 2 mm kısaltılamasına rağmen iç kabinin 33 mm büyümesi ve bagaj hacminin 21 litre daha artarak 586 litreye yükselmesi ergonominin önemini ortaya koyuyor. Birbirinden şık iç aydınlatma seçeneklerine sahip olan araç tamamen sürücü odaklı olarak tasarlanmış. Ön konsol kontrol düğmeleri, gösterge paneli ve aracın bilgilerini sürücünün daha iyi görebilmesi için geliştirilen Head-up display ekran yenilikler arasında yer almakta. 12,3 inçlik Aktif Bilgi Ekranında 2D veya 3D olarak navigasyon sistemini görmek ve aracın bilgi eğlence sistemini kontrol etmek çok daha kolay ve eğlenceli hale getirilmiş. 2. nesil bilgi eğlence sistemi ile diğer cihazlara daha kolay bağlanabilme, küçük ekranlarda daha iyi çözünürlük ile yüksek dokunmatik ekran hassasiyeti ile araç daha eğlenceli hale geliştirilmiş. Arka koltuk eğlence sistemi ile de arka koltukta seyahat edecek olan yolcular düşünülmüş.

Araçta 360 derece görüş açısı sağlayan ve ilk defa Toureg modelinde kullanılan Area View sistemi, park asistanı ile yarı otomatik park edebilme, şehir içi güvenlik sistemi, yaya takip sistemi, şerit takip sistemi, şehir içi takip sistemi, acil durum fren destek sistemi gibi birçok yenilikçi güvenilik ve sürüş teknolojileri ile araç sınıfının hakkını vermektedir.
10 Temmuz 2014 tarihinden itibaren Avrupa pazarında satışa çıkacak olan yeni Volkswagen Passat 2015 sedan fiyatı 25 585 Euro'dan başlarken Variant versiyonunda ise bu fiyat 25 950 Euro'dan başlamaktır.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER