Vanguard Marka otomobil Türkiye’de tek

Çanakkale’nin Çan ilçesinde ki bir tamircinin elinde bulunan 1952 model bir İngiliz malı Vanguard Marka otomobil Türkiye’de tek.

Vanguard Marka otomobil Türkiye’de tek
ÇAN'DAKİ  “VANGUARD” MARKA ARAÇ TÜRKİYE'DE TEK

 

 Araç sahibi Orhan Tunçay, “62 yıldır bu araç bizde ve yürür durumda. Antika araç ama asla satmıyorum. Satın almak için para yetmez” dedi.
 
Çanakkale’nin Çan ilçesinde ki tamirci Orhan Tunçay’ın sahip olduğu ve elinde bulunan çalışır durumdaki, yıllara meydan okuyan 1952 model bir İngiliz malı Vanguard Marka otomobil Türkiye’de tek.

1952 model bir İngiliz malı Vanguard Marka otomobilin dünyada örneği olup, olmadığını bilmediğini ama Türkiye’de tek kendisinde bulunduğunu iddia eden Çanlı eski Birgül Sarraf Ali Birgül, ilçeden ayrılırken, dönemin en ünlü "Tamircisi"ne "Kara İbram"a arabasını satarak ilçeden ayrılır.

"Baba yadigârı” olan Vanguard Marka otomobil Kara İbrahim'in yine "tamirci" olan oğlu, Orhan Tunçay’a bırakır.

1952 model Vanguard Marka otomobilin bakımını yapıp, mazotunu koyup yıllara meydan okuyan "baba yadigârı" tarihi arabası ile babasını geçmişini anarak bu tarihi esere sahip çıktığını belirten Orhan Tunçay, “Eminiz birçoğunuz bu marka aracının adını belki ilk defa duyacaksınız. Ama resmini görünce aşına olduğunuzu göreceksiniz. Sizi yıllar öncesine götürelim... 50’lili, 60'lı, '70'li yıllara. Ali Birgül adını Çan’da sanırım, şimdi ellili yaşlar üzerinde olanlar anımsayabilirler. Çan'ın en işlek olan Ilıca Caddesinde, Öğün Lokantasının yerinde bir basamakla çıkılabilen Birgül Sarrafı vardı. Çan'da araçların az bulunduğu dönemde şimdi bile o günkü gri rengiyle bir araç alıp gelmişti. Markasını bizde yeni öğrendik; Vanguard. Bu otomobili babama bırakmış. 62 yıldır bu araç bizde ve yürür durumda. Antika araç ama asla satmıyorum. Satın almak için para yetmez” dedi.

Adlarını andıklarımız kişiler bu hayattan ayrıldılar, Allah taksiratlarını affetsin ama bu İngiliz arabası hala yıllara ve sahiplerine inat Çan sokaklarında "tur" atmaya devam ediyor. Enver DOLGUN

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2013, 17:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER