Türkiye'nin ilk yerli metrobüsü Akia

Bursa'da Türkiye'nin ilk yerli metrobüsü üretildi. Metrobüs, 25 metre uzunluğunda ve 3 körüklü oluşuyla bir ilk olma özelliği taşıyor.

Türkiye'nin ilk yerli metrobüsü Akia
 Türkiye'nin ilk yerli metrobüsü Akia

Bursa'da Türkiye'nin ilk yerli metrobüsü üretildi. Metrobüs, 25 metre uzunluğunda ve 3 körüklü oluşuyla bir ilk olma özelliği taşıyor.

Türkiye'nin ilk yerli tramvay ve metrosunun üretildiği Bursa, bir ilke daha imza attı.
Kestel İlçesi’nde  tesisleri bulunan AKIA firması 290 yolcu kapasiteli Türkiye’nin ilk yerli metrobüsünü üretti.
AKIA tarafından Türkiye’de ilk kez Bursa’da üretilen 290 kişi kapasiteli metrobüs, 25 metre uzunluğunda ve 3 körüklü oluşuyla da bir ilk olma özelliği taşıyor. Üretimi üstlenen firmanın genel müdürü Remzi Baka Türkiye ve dünyanın en yüksek kapasiteli metrobüs aracını ürettikleri bilgisini verdi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte Bursa’daki ilk yerli metrobüs üretimini yapan AKIA firmasının Kestel Kale Mahallesi’nde bulunan fabrikasında inceleme yaptı.
Bursa’da  üretilen metrobüsleri detaylı inceleyen Başkan Altepe, AKIA firması yetkililerinden ilk yerli metrobüslerin tekniği ve üretim süreciyle ilgili de bilgiler aldı. AKIA Genel Müdürü Remzi Baka, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin verdiği destekle toplu taşımaya hizmet verebilmek amacıyla 290 kişilik, Türkiye'nin en yüksek kapasiteli metrobüs aracını ürettiklerini söyledi. Hızlı büyüyen şehirlerde demiryollarına alternatif olarak bu projeyi geliştirdiklerini belirterek, "Dizel, hibrit ve elektrikli versiyonlarını da üretiyoruz. Türkiye’ye faydalı  olmak için çalışıyoruz" dedi.
Bursa’daki metrobüs üretiminden dolayı heyecan duyduğunu ifade eden Başkan Altepe, Türkiye’deki gelişime işaret ederek, “Güçlü bir Türkiye’nin oluşumunda güçlü şehirlerin var olması önemli. Güçlü bir şehir olan Bursa’da da yerli üretimin artmasını ve yüksek katma değerli araçların üretimini hedefliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2017, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER