Opel Astra OPC 2013

Yeni Opel Astra bizlere daha sert hatlar sunmakta. İlk olarak 2012 Genova Motor Show da yer alan Opel Astra GTC’nin daha yüksek performanslı versiyonu olan OPC (Opel Performans Merkezi) tüm dünyaya tanıtıldı.

Opel Astra OPC 2013
 

 Yeni aracın genel dizaynı yarışçı compact coupe olarak tanımlanmakta. Yeni Opel Astra OPC, 2.0litrelik direct injection turbo benzinli bir motora sahip. Bu motor 280bg gücüne ve 400nm tork değerlerine sahip. Bu güç OPC yi 250km/s hızlarına ulaştırabilmektedir. Astra daha önce hiç bu kadar hızlı olmamıştı.

4 silindirli ve turbo beslemeli motor, Opel’in şuana dek kompak segmente kullandığı en güçlü motor. Özel olarak güçlendirilmiş şaseye sahip OPC lerin tümü Almanya’nın Nürburgring pistinde test edilmektedir. Bu testler sadece normal testler olmamakla birlikte Astra’lar son limitlerine kadar zorlanmaktadır. Hiç bir OPC Nürburgring pistindeki 10bin km’lik testi tamamlamadan satılmamaktadır. Bu testlerin normal şartlardaki 180bin km lik kullanıma eş değer olduğu belirtilmektedir. Bu olağan dışı testler sayesinde aracın sağlamlığı ve stabilitesi garanti edilebilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2012, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER