Michael Schumacher kendi evinde tedavi görüyor.

Alman pilot Michael Schumacher’in felç olduğunu ve tekerlekli sandalye yardımı ile hareket edebildiğini söyledi.

Michael Schumacher kendi evinde tedavi görüyor.
Michael Schumacher kendi evinde tedavi görüyor.

Eski F1 pilotlarından Philippe Streiff, Fransız medyasına verdiği demeçte, Formula 1 Dünya Şampiyonası’nı 7 kez kazanan efsanevi Alman pilot Michael Schumacher’in felç olduğunu ve tekerlekli sandalye yardımı ile hareket edebildiğini söyledi.

Streiff, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘‘Schumacher şu an kendini daha iyi hissediyor. Ancak her şey görecelidir… Konuşamadığı için çok zorlanıyor ve üzülüyor. Felç ve tekerlekli sandalyeye mahkum durumda. Hafıza ve ifade sorunları yaşıyor’’ dedi.

Schumacher geçtiğimiz yılın Aralık ayında Fransa’nın Meribel bölgesinde kayak yaptığı esnada dengesini kaybedip düşmüş ve kafasına aldığı ağır darbe sonucunda beyin kanaması geçirmişti. Grenoble kentindeki hastaneye ağır yaralı olarak getirilen şampiyon pilot, burada gerçekleştirilen operasyonların ardından doktorlarının kararı ile suni koma halinde tutuldu.

Suni komadan çıkartılması için bu yılın Ocak ayında kendisine verilen ilaçların dozajı aşamalı olarak azaltılan Schumacher, Nisan ayında seslere tepki veremeye etrafındaki insanlara ve eşyalara odaklanmaya başlamıştı. Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan açıklamada da altı buçuk aylık tedavinin ardından Schumacher’in komadan tamamen çıktığı ve Lozan’daki bir rehabilitasyon kliniğinde tedavi göremeye başladığı kaydedilmişti. Şampiyon pilot Eylül ayından bu yana kendi evinde tedavi görüyor.


Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER