Borusan Oto'da Hedef Yükseltti

Sıfır araç satış hedefini 15 bin adete, kullanılmış oto satış hedefini 6 bin adete yükselten Borusan Oto, 2 milyar TL'lik ciro hedefini yakalayarak Türkiye'nin ilk 100 şirketi arasına girmeyi hedefliyor.

Borusan Oto'da Hedef Yükseltti
Borusan Oto'da Hedef Yükseltti

Borusan Oto, hem premium segment sıfır hem de kullanılmış oto pazarında yüksek performans sergiliyor. Sıfır araç satış hedefini 15 bin adete, kullanılmış oto satış hedefini 6 bin adete yükselten Borusan Oto, 2 milyar TL'lik ciro hedefini yakalayarak Türkiye'nin ilk 100 şirketi arasına girmeyi hedefliyor.

Borusan Oto’nun yapılanması hakkında bilgi veren Uğur Sakarya, “ Türkiye çapında 4’ü İstanbul ’da, 4’ü Ankara ’da, Adana-Mersin, Bodrum ve  Gaziantep’de toplam 11 şubemiz mevcut. Kuzey Kıbrıs şubemizi de dahil edersek 12 merkezde hizmet veriyoruz.’’

Satış performansları hakkında da bilgi veren Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, ”Borusan Oto olarak BMW,MINI ve Land Rover satışlarının yüzde 50’den fazlasını yapıyoruz. Bu yıl toplam 15.000 yeni araç satışı yapacağız. Geçtiğimiz yıl İstanbul Anadolu yakasında ilk noktamız olan Borusan Ataşehir’i açtık. BMWi Elektrikli araçların da satışını yaptığımız Ataşehir şubemiz gözalıcı binası ve BMW ve MINI markalarının son konseptine göre dizayn edilmiş showroomuyla müthiş bir başarı yakaladı. BMW AG sürekli Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki bayileri Türkiye’ye getirip Ataşehir şubemizi örnek olarak gösteriyor. Yine geçtiğimiz yıl açtığımız ve kapalı alanda 180 araç sergilediğimiz Avcılar kullanılmış oto merkezimiz de satışlarımıza büyük katkı yaptı. Ayrıca Avcılar’da MINI için özel bir showroom yaptık.’’ diyen Uğur Sakarya yeni yatırım planları hakkında da bilgi verdi.

‘’Yeni yatırım planlarımız var. Trakya bölgesinde servis noktamız yoktu. Çorlu’da bir tesis açmaya karar verdik. Yılın son çeyreğinde Çorlu’da BMW-MINI servis ve BMW premium selection kullanılmış oto showroom açacağız. Gaziantep’te sadece BMW showroom var. Orada da yeni bir binada satış, servis ve kullanılmış oto satış hizmeti vermek istiyoruz.  Bununla birlikte Ataşehir BMW motorsiklet showroom’unu bu ay sonunda devreye alıyoruz. Haziran ayı itibarıyla Avcılar, İstinye ve Ankara Balgat şubelerimizde BMWi elektrikli otomobil satışına da başlayacağız.’’

Satış Hedefimizi Yükselltik!

Yeni araç satışlarıyla ilgili hedeflerini de açıklayan Uğur Sakarya, “Borusan Oto olarak sıfır araç satışımız da 15 bin adet olacak. Hedef aslında bu yıl 13 bin 500 adetti. Ama Pazar iyi gidince hedefi 15 bin adete çıkardık. Kullanılmış oto’da ise hedefimizi 6000 adedi geçmek olarak belirledik. Servislerimizde geçtğimiz yıl 105.000 müşteriye hizmet vermiştik. Bu yılın ilk 4 ayında servis iş hacmimizi de %20 arttırdık.” dedi.

2015 yılı ciro hedefini 2 milyar TL’ye çıkarttıklarını belirten Uğur Sakarya, “Geçen sene yüzde 45 büyüyüp 1,5 milyar TL ciro yapmıştık. Bu yıl da hedef 2 milyar TL’yi yakalamak. Hedefimiz Türkiye’nin en büyük 100 şirketi arasına girmek.” dedi.

Pazar Toplamda Rekora Gidebilir!

Pazar hakkında da görüşlerini ifade eden Uğur Sakarya, “Otomotiv pazarında herkesin keyfi yerinde diyebilirim. Mayıs ayında toplam pazar 100 binin üzerinde olur, yani Mayıs ayı da iyi geçecek. Hazirandan sonra geçen yıla yakın adetler olur. Geçen yıla göre aylık bazda yüzde 50’lik yükselişler bir daha olmaz. 880 bin ile 900 bin arasında pazar olur bu yıl. İyi bir Aralık olursa 900 bini bulur. Otomobilde ise 660 binlik bir pazara ulaşılır. Binek ve hafif ticari toplam pazarda rekor yıl olacak gibi görünüyor.

Lüks Kullanılmış Oto Pazarının En Büyük Oyuncusu!

 Borusan Oto, premium segment kullanılmış oto pazarında da liderlik koltuğuna oturdu. İlk dört ayda satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre iki katın üzerinde artıran Borusan Oto, 2.100 adet kullanılmış oto satışı gerçekleştirdi. İlk dört aydaki bu yüksek performans şirketin kullanılmış oto satışlarında hedef çıtasının daha yükseğe konulmasını sağladı. Borusan Oto, 2015 yılı sonunda kullanılmış oto satış hedefini 6 bin adede çıkardı.

Borusan Oto’nun ilk dört aylık performansını değerlendiren Genel Müdür Uğur Sakarya, “Yatırımlarımızın karşılığını alarak  premium kullanılmış oto pazarının en büyük oyuncusu olduk” dedi. İlk 4 aylık 2100 adetlik satış performansından sonra kullanılmış oto satışlarındaki hedeflerini daha da yukarı çıkardıklarını belirten Sakarya, “2015 yılı için hedefimizi 6000 adet olarak revize ettik. Kullanılmış oto satışında da Borusan Oto hem tüm yeniliklerin öncüsü, hem de Pazar lideri konumunu sürdürecektir’’ diye konuştu. Bu alanda büyük çaplı yatırımları hayata geçirdiklerine işaret eden Sakarya, başarıyı getiren süreci şöyle anlattı: “Bu alandaki kurumsal firma boşluğunu görerek yatırımlarımızı hayata geçirdik. Avcılar ve Ataşehir’deki yeni tesislerimizde 200’ün üzerinde kullanılmış aracı kapalı alanda showroom standartlarında sergiliyoruz. Ankara Esenboğa şubemizi de Anadolu’nun premium kullanılmış oto merkezi olarak konumlandırdık. Web sitemiz borusanoto.com ve dijital pazarlamaya ciddi yatırım yaptık. İnternet sitemizde müşterilerimize 300’ün üzerinde aracı fotoğrafları ve teknik detaylarıyla sergiliyoruz. Bir iki hafta içinde  özel platformumuzda çektiğimiz videolu ilanlarımıza da başlıyoruz.”

OTO ÇIKMA PARÇA SATAN FİRMALAR, ADRESLERİ

OTO GALERİCİLERİ

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER