Kentsel dönüşümde ilk! Baysaş'tan Fikirtepe’ye 550 daireli proje

Kentsel dönüşümde pilot bölge olarak planlanan Fikirtepe'de büyüklü küçüklü birçok inşaat firması projelerini uygulamak için arsa sahipleri ile anlaşmalarını tamalamak üzere.

Kentsel dönüşümde ilk! Baysaş'tan Fikirtepe’ye 550 daireli proje

Kentsel dönüşümde pilot bölge olarak planlanan Fikirtepe'de büyüklü küçüklü birçok inşaat firması projelerini uygulamak için arsa sahipleri ile anlaşmalarını tamalamak üzere.

Kentsel dönüşümde Fikirtepe'de ilk kazma Baysaş'tan

Bu firmalardan bazıları son aşamaya gelmişken bir tanesi ada sakinlerinin tamamı ile anlaşmayı başaran ilk inşaat şirketi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm için pilot bölge olarak belirlediği Fikirtepe’de ilk somut adım atıldı.

Fikirtepe'de birçok firma imzaların tamamlanmasını beklerken, Baysaş İnşaat 251 hane ile el sıkıştı ve imzaları aldı.

Baysaş'tan Fikirtepe’ye 550 daireli proje

Anlaşma neticesinde şirket, Fikirtepe'ye 40'ar katlı iki blokta toplam 550 adet konut yapacak. Konutların metrekaresi 5 bin liradan başlayacak. Van depremiyle birlikte Türkiye'nin gündemine yeniden oturan kentsel dönüşüm ve yenileme konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) pilot bölge olarak saptadığı Fkirtepe'de ilk somut adım atıldı. Bugüne kadar Adana'da lüks projelere imza atan ve Ataşehir'de Gold Tower projesini tamamlayan Baysaş İnşaat, 7 ada, 64 parselde yer alan toplam 251 hanenin tamamıyla yüzde 100 oranında anlaşma imzaladı. Konu ile ilgili bilgi aktaran Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, "Fikirtepe'ye yapacağımız proje bölgenin de ilk projesi olacak ve sembol bir yapı konumuna gelecek. Şu anda mimari proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

35 m2 verdi 90 m2 2+1 ev aldı

Görüşmelere bu yılın mart ayında başlandı. Yüzde 100 anlaşma 8 ay gibi kısa bir sürede 251 hane sahibi ile gerçekleşti. Hak sahiplerine arsaları karşılığında yüzde 55'lik pay verildi. Bu da 35 metrekarelik arsa karşılığında, mülk sahiplerine 90 metrekare büyüklüğünde 2+1 ev olarak geri döndü. Şirket şimdi hane başına taşınma bedeli olarak bir kereye mahsus 1.000 lira, kira bedeli olarak ise ev teslimine kadar her ay 750 lira ödeme yapacak.

40'ar katlı iki gökdelen

Kısa süre içerisinde başlayacak proje çerçevesinde 12 bin 500 metrekare alan üzerine şirket 40'ar katlı 2 bina inşa edecek. Her katta 7 dairenin planlandığı projede toplam 550 civarında konut sayısına ulaşılması planlanıyor. Daire büyüklükleri 40 metrekareden başlayacak ve 160 metrekareye kadar çıkacak. Projenin teslim tarihi ise başlangıçtan itibaren 24 ay olarak veriliyor.

200 bin liraya stüdyo

Projede stüdyo daireden 3+1'e farklı daire seçenekleri yer alacak. Projenin ağırlığını stüdyo ve 1+1 daireler oluşturacak. Projede bahçe kullanımlı evlere de yer verilecek. Metrekare fiyatının tanıtım fiyatı ise 5 bin lira olarak planlanıyor. Buna göre en düşük dairenin tanıtım fiyatı 200 bin liradan başlayacak.

Sitenin ortak alanları içerisinde çamaşır yıkama odası da olacak. Site sakinleri tıpkı yurtdışında olduğu gibi diledikleri taktirde çamaşırlarını ortak alanda yıkayabilecek. Bunun için bozuk para atılan çamaşır makineleri çamaşır odasında olacak

Projenin sosyal donatılarında ise yüzme havuzu, sauna, Türk Hamamı, Fitness, baskenbol, tenis kortu ve yürüyüş parkurları yer alacak.

Diğer bölgelere umut oldu

Atılan ilk somut imza kentsel dönüşüm kapsamında olan Esenler, Güngören, Küçükçekmece, Zeytinburnu, Okmeydanı gibi ilçelerde de mülk sahiplerine ve müteahhit firmalara örnek olmasıyla dikkat çekiyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk: "Sırada Suadiye ve Fenerbahçe var"

"Sırada Suadiye, Fenerbahçe gibi bölgeler var. Fikirtepe özel bir alan olduğu için burada 4.14'e kadar emsal artışı verdik. Suadiye ve Fenerbahçe'de bu kadar imar artışına gerek yok. Orada 2.5 emsal yeterli olacaktır. Fikirtepe yöntem olarak örnek alınmalı, burada uygulanan oranlar diğer bölgeleri aşırı beklentiye sokmamalıdır" dedi.                              
Kaynak: Ataşehirliyiz.net

BAYSAŞ İNŞAAT ADRES VE TELEFON BİLGİLERİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER