ZEYNEP KAMİL HASTANESİN'DE YOLSUZLUK

YEMEK FİRMASINA AÇIKTAN ÖDEME YAPAN BAŞHEKİM VE EKİBİ TOPLAM 20 KİŞİ HAKKINDA FAİZSİZ 250.066,80.TL PARA ÖDEME CEZASI BAKANLIKCA ONAYLANDI.

ZEYNEP KAMİL HASTANESİN'DE YOLSUZLUK
Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2008 ve 2009 yılları arasında hasta ve personel sayısı fazla gösterilerek Gusto yemek firmasına Sağlık Bakanlığın Müfettişleri tarafından detaylı yapılan incelemeler sonucu Hastanenin firmaya 2 yıl boyunca toplam 250.066,80 TL para ödeme yapıldığı tespit edildi.
 
Müfettişlerin incelemesi sonucu Yapılan yolsuzluk olayı ile ilgili İhalede adı geçen Başta Başhekim ve Hastane Müdürü toplan 20 kişiye ödeme emri çıkarıldı, İdari soruşturma sonucunda 20 kişi suçlu bulundu İdari soruşturma sonucu suçlu bulunan 20 kişi ise  Adli soruşturma açılacağı gizli evraklarda belirtildi.
 
 
İhaleye şartnamesinde fazla sayıda yemek listesi verilerek Gıda firmasına fazla ödenek yapılarak Devlet kurumunu zarara uğratan gizli belgede adı geçen isimlerin listesi ,
 
2008 ve 2009 yılları arasında Yemekhane sorumlusu olarak görev yapan Patoloji Doktoru Başhekim Yardımcısı Cuma Yorğancı' nın araştırması ve tespitleri sonucu Bakanlığı yazdığı bir şikayet dilekcesi ile Hastaneye Müfettiş gelmişti. Müfettişlerin yaptığı detaylı araştırma ve inceleme sonucu Hastanenin yemek yiyen personel ve hasta sayısı dışında fazladan yekem verildiği ve firmaya yemek parası ödendiği tespit edildi.
 
Soruşturma sonucuna göre Devlet kurumunu zarara uğrattıkları tespit edilen başta para harcama yetgisi olan Çocuk cerrahi Başhekim Doç. Dr. Ayşenur Celaiyir, eski Hastane Müdür Hasan Gürşat Kızılğüneş , Yemekhaneden sorumlu Müdür yardımcısı, Reşide Erdoğan Özçelik, İaşe ve ambar memuru Hamiyet Dede, Diyetisyen Dilek Özçelik , Enfeksiyon ve Kortrol Hemşiresi Yeliz Merih Doğan, Memur Hanife Öztekin, Başhemşire yardımcısı Sehel Erğenç, Uzman Doktor Akif Alkan, Uzman Doktor Mutlu Şeyda Öçalmaz, Uzman Doktor Ayşen Özkoral, Müdür Yardımcısı Hikmet Şahin , Başhemşire Yardımcısı Hülya Eksan, Başhemşire V.Tülin Sert, Diyetisyen Sevgül Parmakviranlığil, Uzman Dr. Reha Masatlı, Op.Dr. İbrahim Esener, Uzman Dr. Seracettin Günaydın, Op. Dr. Semra Takmaz, Op. Dr. Aktug Ertekin ' e imzaları alınmak sureti ile eya 7201 sayılı tebligat kanunu hükümlerine göre bilinen adreslerine yapılacak tebligat ile 15. 03 2011 tarih ve 105- 03 sayılı tanzim raporu ile tespit edilen ve kamu zararı olarak değerlendirilen toplan 250.066,80 TL ( KDV dahil ) tutarın Yüklenici firma Gusto toplu yemek üretim Hiz. ve Gıda ticaret LTD ŞTİ tarafından rızaen ödenmesi gerektiğini ödenmemesi durumunda söz konusu işe ilişkin belgelerde imzaları bulunan ve sorumlulukları aylar itibarı ile raporun " konuların tahlili ) kısmındaki tablolarda ve yukarıda isimleri belirtilen personel tarafından sorumlu bulundukları aylar itibarı ile müşterek ve müteselsil sorumluluk esaslarına göre rızaen ödemeleri grektiğinin yapılacak ödemelerin zararın oluştuğu tarihten itibaren hesaplanacak yasal faiziyle birlikte iş bu yazının kendilerine tebliğinden itibaren Bir ay içinde İstanbul Sağlık Kurumları 12 Nolu Döner Sermaye Saymanlık Müdürlüğüne ödenmesi gerektiğinin itirazları var ise 7 günlük itiraz süresinde İl Sağlık Müdürlüğüne itirazda bulunabileceğinin ve itirazın Bir aylık ödeme süresinin etkilemeyeceğinin , borcun süresinde rızaen ödenmemesi halinde alacak takip dosyasının alacağın hükmen ( Adli Yarğı yolu ile ) tahsili için idariyi temsile yetgili Hukuk birimine intikal ettireleceğinin bildirilmesi ,
 
Yapılan teblikatlara ilişgin tebellüg belgelerinin ve sorumluların tebligata yarar ikamehgah adreslerinin 10 gün içerisinde Müdürlüğümüze gönderilmesi rızaen ödeme haline vezne alındılarının asıllarının gönderilmesi, tebliğden itibaren 1 aylık ödeme süresinde ödeme yapılmassa, borcun ödenmedğinin Müdürlüğümüze bildirilmesi hususlarında . gereği yapılacaktır. 
 
Hastane 'de yemek yolsuzluğunu ortaya çıkaran Doktorlar hakkında ise piskolojik basgılara maruz kaldığı ve Bakanlığa dilekce yazarak şikayette bulunan Cuma Yorğancı'nın Hastaneden uzaklaştırıldığı tespit edildi,
 
YOLSUZLUK YAPILDIĞI TESPİT EDİLEN İHALE ŞARTNAMESİN'DE  İMZASI BULUNAN HEMŞİRE ÖDÜLLENDİRİLEREK BAŞHEMŞİRE YAPILDI.
 
İhale şartnamesinde yolsuzlukla suçlanan ve para cezası ile cezalandırılan ayrıca Sağlık Bakanlığının Müfettişleri tarafından Kınama cezası alan Başhemşire Yardımcısı Yeliz Merih Doğan,  Başhekim Ayşenur Celayir tarafından adeta ödüllendirilerek Başhemşire yapıldığı tespi edildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2012, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER