Yol kapatmak isteyen CHP'li vekili polis durdurdu

Ataşehir'de kurbanlıklarını satamayan vatandaşları ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, daha sonra vatandaşlarla birlik eylem yaptı. Satılmayan bazı tosunları yanına alan Ensar Öğüt D-100 Karayolu'na yürümek istedi. Yolu kapatmak isteyen CHP milletvekiline polis izin vermedi.

Yol kapatmak isteyen CHP'li vekili polis durdurdu
Sabah saatlerinde Yenisahra'daki hayvan pazarına gelen Ensar Öğüt, önce hayvan çadırlarını gezdi. Burada vatandaşlarla konuşan ve sıkıntılarını dinleyen Öğüt, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Yurt dışından getirilen Anguslar nedeniyle Türkiye'deki kurban satıcılarının mağdur olduğunu, hayvanlarının çoğunu satamadığını söyleyen CHP milletvekili, vatandaşların satılmayan hayvanlarını Et Balık Kurumu'na da veremediklerini söyledi. Öğüt, "Yurt dışından getirilen etin kilosuna 18 lira veriliyor. Bizim vatandaşımız satamadığı kurbanlıklarını 10, 11, 12, 13, 14 liradan satmaya hazır ama kimse almıyor. Buradan başbakana ve Et Balık Kurumu Başkanı'na sesleniyorum; bu mağduriyeti görün ve çözüm bulun. Mallarını satamayan vatandaşlarımız zor durumdalar." dedi.

Getirdikleri hayvanlarını satamadıkları için iki vatandaşın intihar ettiğini de söyleyen Ensar Öğüt, yurt dışından getirilen hayvanların kısırlaştırıldığı için kusurlu olduğunu, kusurlu olan hayvanın da kurban edilemeyeceğini iddia etti.

Açıklamadan sonra vatandaşlara ait 3 tosunla birlikte harekete geçen Milletvekili Esan Öğüt, D-100 karayoluna yürümek istedi. Bir süre yürüyen Öğüt'ün yolu Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kesildi. Kısa süre polisle tartışma yaşayan Öğüt, daha sonra vatandaşlara dönerek eylemi bitirdiklerini söyledi. Esar Öğüt'ün sözlerinden sonra toplanan kalabalık dağıldı.

VATANDAŞ TEPKİSİ

Bu arada, CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ü hayvan pazarında gören bir vatandaş tepki gösterdi. CHP'li Ataşehir Belediyesi'nin kurduğu hayvan pazarının uygun koşulları taşımadığını savunan şahıs, "Böyle bir belediyeye sahip olduğunuz için mutlu musunuz. Böyle hizmet olur mu?" diye çıkıştı. Vatandaşın tepkileri üzerine Öğüt, olay yerinden uzaklaştı.


zaman.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER