Van'da 5.6`lık Deprem anı mobesede

Van'da Bayram Otel'in yıkılış anı mobese kamerasına saniye saniye yansıdı Deprem anını kaydeden mobese kamerası, 5.6 lık depremin ne kadar şiddetli olduğunu bu görüntülerle ortaya koydu 5.6`lık depremin mobese görüntüleri depremin şiddetini gösterdi

Van'da Bayram Otel'in yıkılış anı mobese kamerasına saniye saniye yansıdı
Deprem anını kaydeden mobese kamerası, 5.6 lık depremin ne kadar şiddetli olduğunu bu görüntülerle ortaya koydu
5.6`lık depremin mobese görüntüleri depremin şiddetini gösterdi
Bayram Otel böyle yıkıldı
Deprem anı mobesede


video için tıklayın


'Otel enkazı peynir gibi eriyordu'

Van'daki 5,6'lık depremden 18 saat sonra Ramazan Olaş'ı sağ olarak kurtaran ekibin koordinatörü Umut Dinçşahin, Bayram Oteli'yle ilgili acı gerçeği "Enkaz içinde çalışırken bazı noktalarda yapı peynir gibi eriyordu" sözleriyle ortaya koydu.

Van'daki 5,6 depremin yıktığı iki otelden biri olan Bayram Oteli'nde enkaz arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremden 18 saat sonra otel enkazından Ramazan Olaş adlı bir vatandaş sağ olarak kurtarıldı.

Olaş'ı kurtaran ekipten GEA Takım Koordinatörü Umut Dinçşahin Olaş'ın kurtarma öyküsünü NTV yayınında anlattı.

Dinçşahin şunları söyledi: "Deprem olduktan 15 dakika sonra Bayram Oteli'ne geldik. Otoparkın altından bir tünel kazarak beyaz eşya dükkanının içine girdik ve bir ses aldık. Ramazan Olaş'ın sesiydi. Otel personeliymiş. İğneyle kuyu kazarcasına çalıştık. Dikey tünel kazdık. Aynısını Haiti'de yaşadık ama oradan farklı olarak burada yapı kalitesi kötü. Kolon ve kiriş birleşimlerindeki çatlaklar ve artçılar şiddetli oluyordu. Otelin depo kısmı sağlam kalmış, eskiden hamammış. Orada 4-5 mektekarelik bir odada zaman zaman 15 kişi çalıştık. İğneyle kuyu kazıldı. Tek tek çaba gösterilerek yapıldı."

Otelin yapı kalitesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Dinçşahin, "Yapı taşıyamayacağı kadar büyük bir çatıyla donanmıştı. Yapının kendi kapasitesine uygun çatısı yoktu. Enkaz içinde çalışırken bazı noktalarda yapı peynir gibi eriyordu. Çok zorlu bir çalışma oldu. Bütün ekip 48 kişi çok büyük bir emek koydu" dedi.   (VATAN)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER