Van Cezaevi'nden mahkumlar firar etti

Deprem sırasında Van Cezaevi'nden 150 mahkum firar etti

Van Cezaevi'nden mahkumlar firar etti
Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem sırasında, Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nden yaklaşık 150 mahkum firar etti. Mahkumların cezaevinin arka tarafındaki duvarın yıkılması sayesinde kaçtığı öğrenildi. Kaçan mahkumlardan 50 kadarı daha sonra cezaevine geri döndü. Bazı mahkumların panik nedeniyle kaçtıklarını öne sürdüğü, bazılarının ise ailelerinin durumunu kontrol ettikten sonra döndüklerini söyledikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Van İskele Mahallesi'nde bulunan Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nin arka tarafındaki duvarı, saat 13.41'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkıldı. Yaklaşık 1000 hükümlü ve tutuklunun bulunduğu cezaevindeki mahkumlardan 150 kadarı, duvarın yıkıldığı bölgeden firar etti. Kaçan mahkumlardan yaklaşık 50 kişi, bir süre sonra cezaevine dönerek teslim oldu. Teslim olan mahkumların bazılarının, deprem nedeniyle paniğe kapılarak kaçtıklarını söyledikleri, bazılarının ise ailelerinin iyi olduğunu gördükten sonra teslim olduklarını belirttikleri öğrenildi.

Cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, yapılacak sayım sonrası, kaçan mahkumların yakalanması için çalışma başlatılacağı belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER