TOPAL OSMAN AĞA’YI RAHMETLE ANIYORUZ

TOPAL OSMAN AĞA’YI RAHMETLE ANIYORUZ

 TOPAL OSMAN AĞA’YI  RAHMETLE ANIYORUZ
 Milli Mücadele kahramanlarından Topal Osman Ağa'yı ölümünün 88. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz.(2.NİSAN 1923)

 Balkan Savaşı'na gönüllü katılan Giresun'un iftiharı Osman Ağa'nın ayağından yaralanmış, gazi olmuş ve Topal Osman Ağa olarak bütün Türkiye'nin tanıdığı bir kahraman olduğunu kaydeden Dizdar, "Teşkilat-ı Mahsusa müfrezelerinde Ruslara karşı savaşan, 1916 yılının Ekim ayında kendisi gibi ölmeye hazır 42 ve 47. gönüllü alayından meydana gelen 900 milis ile Tirebolu'ya kadar gelen Rus ordusuna karşı sanki Çanakkale geçilmez dedirttiren Osman Ağa, Harşit cephesini kurmuş ve düşmanı geçirmeyerek kahramanlığını dosta düşmana ispat etmiştir.

14 Nisan 1918'de Batum'a girerek Batum fatihi olarak nam salmıştır. Bu gönüllü alayları ile Zara –Kocgiri ayaklanmasını bastırmış, Trabzon-İnebolu arasında sayıları 25 bin kişiden oluşan Rum Pontus çetelerini yok etmiş, bu görevini başarı ile tamamlayan Osman Ağa yine yurdumuzu işgale gelen düşmanlara karşı mücadele etmek için batı cephesine koşmuştur. Gazi unvanına layık görülen Osman Ağa, Mondros Mütarekesi'nin imzalanması sonrası silaha sarılalım diyen ilk 'Kuvvacı'dır.".

Hayatını bu vatana feda eden Osman Ağa'yı genç nesillere anlatmanın ve anlamanın her Giresunlu'nun görevi olduğunu hatırlatmak isteriz. "Vatanımızda şerefli Türk bayrağı altında hür olarak yaşıyorsak, şehit ve gazi olan bu vatan evlatlarına borçluyuz. Bu borcu ancak onlara saygı göstererek ve anarak yerine getirebiliriz. Bu vesile ile ölümünün 88.yılında giresun’un iftihar kaynağı olan topal Osman aga’yı rahmet ve şükranla anıyoruz


GÜRBÜZ EKİNCİ
ATAŞEHİR GİRESUNLULAR DERNEĞİ BAŞKANI

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER