THY’den, Selanik'e, 1881 sefer sayılı ilk direkt uçuş

THY’den, Selanik'e, 1881 sefer sayılı ilk direkt uçuş

THY’den, Selanik'e, 1881 sefer sayılı ilk direkt uçuş
Atatürk’ün doğum yeri Selanik’e ilk seferini 1881 sefer sayılı uçuşla yapan THY, Ege’nin iki yakasını yaklaştırdı.

Atatürk’ün doğum yeri Selanik’e ilk seferini 1881 sefer sayılı uçuşla yapan THY, Ege’nin iki yakasını yaklaştırdı. Selanik Belediye Başkanı da THY uçak maketini öptü.

Türk Hava Yolları (THY) Atatürk’ün doğum yeri Yunanistan’ın Selanik kentine doğrudan uçak seferlerine başladı. THY, Selanik uçuşunda ilk sefer sayısına da Atatürk’ün doğum yılı olan 1881 tarihini verdi.

Pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar günü karşılıklı olarak yapılacak seferlerin biletleri gidiş-dönüş 380 TL olarak belirlendi. THY’nin ilk seferindeki yolcular Selanik’te çiçeklerle karşılandı. Selanik Havalimanı’ndaki basın toplantısında konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu “Selanik, Osmanlı’nın son döneminde oynadığı rol ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal’in doğduğu şehir olması hasebiyle tabii ki ayrı bir önem taşıyor” dedi. Yunanistan’la son zamanlarda siyasal, kültürel, turizm ilişkilerinin gelişme noktasında olduğunu belirten Topçu “Bu uçuşlar Ege’nin iki yakasını birbirine daha da yakınlaştıracak” dedi.

Uçak maketi hediye etti

Hamdi Topçu “Bugün açılışını yaptığımız Selanik hattıyla beraber 179’uncu noktaya uçuşumuzu başlatmış bulunuyoruz. Bu, şu anlama geliyor, Selanik’i artık dünyanın 178 noktasına bağlamış bulunuyoruz” dedi. İlk seferle Selanik’e giden Türk heyeti daha sonra Atatürk’ün Selanik’teki evini ziyaret etti. Hamdi Topçu, Yunan yetkililere çeşitli hediyeler de verdi. Topçu Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris’e THY uçağının maketini verdi. Boutaris’in de, uçak maketini öpmesi ve okşaması dikkat çekti.

THY küpeli Kefa, Kotil’i ziyaret etti

THY’NİN bagaj etiketini kırmızı rengi sevdiği için kulağına küpe yapan ve daha sonra reklam filminde oynayan Etiyopyalı Ama Ayke Kefa, 2 çocuğuyla birlikte THY Genel Müdürü Temel Kotil’i ziyaret etti. Kefa, Kotil’e ağaçtan bir zürafa maketi, Kotil de Kefa’ya THY logolu küpeli resminin olduğu bir tablo hediye etti. Kotil, Düzce’deki toplantıda da “Biz 2023 gelmeden inşallah dünyanın en büyük havayolu olacağız” dedi.
(Stargazete.com)

THY UCUZ UÇAK BİLETİ, VİZE İŞLEMLERİ


Ucuz Uçak Bileti Satan Firmalar

THY, Ucuz Uçak Bileti

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER