THY Ucuz Bilete hücum!

THY Ucuz Bilete hücum!

THY Ucuz Bilete hücum!
Vergiler dahil, 300 bin koltuğunu 44 liradan satışa çıkaran THY, bir anda yoğun talep ile karşı karşıya kaldı...

Şimdiye kadar diğer havayolu şirketlerine göre pahalı bilet sattığı için eleştirilere maruz kalan Türk Hava Yolları (THY) iç hatlara yönelik yaptığı damping kampanyasıyla kısa sürede yaklaşık 180-200 bin bilet sattı. THY'nin kampanyanın biteceği 31 Temmuz'a kadar ayırdığı 300 bin koltuğun tamamını bitireceği ifade ediliyor. Şirket temmuz ayı başında hayata geçirdiği promosyon dahilinde iç hatlarda kış dönemine yönelik 300 bin koltuğu 44 TL'den satışa sundu. İlk defa bu kadar kapsamlı bir kış dönemi kampanyası düzenleyen THY, halkın gözünde pahalı algısını yıkmayı amaçladı. THY yetkililerinden alınan bilgiye göre 21 Kasım 2011 ile 24 Mart 2012 tarihlerinde geçerli olacak indirimli biletler kampanyanın bitiş tarihi olan 31 Temmuz'a kadar 300 bin koltuğa ulaşacak.

ALT MARKASININ BİLE ALTINDA
THY bu indirimiyle bilet fiyatlarında neredeyse yarı yarıya bilet sattığı Pegasus, Onur Air ve Atlas Jet gibi havayolu şirketlerinin altındaki fiyata inmiş oldu. Öyle ki, birçok hatta THY indiriminin, düşük fiyatlı bilet satması için alt şirketi olarak kurduğu Anadolu Jet'in fiyatlarının bile altında kaldığı dikkat çekti.

YENİ MÜŞTERİ KAPTI
THY yetkilileri daha çok ilk defa uçağa binecek yeni müşterilerin bilet almasını sağladıklarını belirterek, bu sayede kış dönemi için doluluk oranlarını önemli ölçüde artırmayı düşündüklerini söyledi.

VERGİSİ BİLETTEN DAHA PAHALI
THY'nin internet sitesinde 21 Kasım sonrasında yapılan seferlere bakıldığında tek yöne promosyonlu biletlerin 9 TL'ye satıldığı görülüyor. Örneğin İstanbul ile İzmir arasında 21 Kasım'da saat 11'de 3 TL'lik gidiş bileti, 31 TL'lik vergi ve 10 TL'lik biletlendirme servis ücretiyle birlikte toplamda 44 TL'ye geliyor. İnternet üzerinden gidişle birlikte dönüşün alınması halinde ise bilet ücreti 6 TL, vergisi 62 TL ve biletlendirme servis ücreti de 10 TL olmak üzere İstanbulİzmir seferi gidiş-dönüş 78 TL'ye mal oluyor.

Ucuz Uçak Bileti Satan Firmalar

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER