Suriye’ye askeri müdahalede NATO yer almayacak

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye’ye karşı yapılacak bir askeri müdahalede NATO’nun yer almayı planlamadığını açıkladı.

Suriye’ye askeri müdahalede NATO yer almayacak
Suriye’ye askeri müdahalede NATO yer almayacak

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Suriye’ye karşı yapılacak bir askeri müdahalede NATO’nun yer almayı planlamadığını açıkladı. Haberi yayınlayan Danimarka’nın Politiken gazetesi, Rasmussen’in “Suriye rejimine uluslararası düzeyde yapılacak bir girişimde NATO’nun rolünü görmüyorum.” sözlerine yer verdi.

Genel Sekreter ayrıca, Suriye’de kimyasal silah kullanılmış olmasının uluslar arası tolumun tepkisini gerektiren “dehşet verici bir olay” olduğunu itiraf etti ve “Kimyasal silahı rejimin kullandığından hiç şüphem yok” dedi.

Rasmussen sözlerine şöyle devam etti: “Kimyasal silah depolarının ve teslim alma olanaklarının kimin elinde olduğu görülürken, rejim kullandı denebilir. Benzeri bir saldırıyı muhalefetin yapmış olduğunu düşünmek biraz zor.” ifadesini kullandı.
 
Suriye’ye saldırı Rusya-NATO ilişkilerine zarar verir


Rusya’nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, ABD’nin Suriye’ye karşı olası askeri operasyonuna ittifakın katılması durumunda bunun Rusya’nın NATO ile ilişkilerine ağır bir şekilde yansıyacağını açıkladı.

Gruşko, “Biz sadece aynı kurallara göre oynadığımız ortaklar ile ilişkileri geliştirebiliriz.” dedi.

Rusya temsilcisi, uluslararası hukuka bağlılığın, NATO yönetimi tarafından iyi bilinen “Rusya konumunun temeli” olduğunu vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 20:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER