Suriye Uçağı Türk F-16'lar tarafından Eserboğa'ya İndirildi

Türk hava sahasında uçan Suriye havayollarına ait yolcu uçağı, Türk savaş uçakları F-16'lar eşliğinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirildi.

Suriye Uçağı Türk F-16'lar tarafından Eserboğa'ya İndirildi
Türkiye, Suriye ile gerginleşen ilişkiler ve bu ülkenin hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi nedeniyle, Türk sivil uçaklarının bu bölgedeki uçuşlarını durdurdu.

Moskova'dan kalkan Suriye havayollarına ait yolcu uçağı, Türk hava sahası üzerindeyken, Ankara Esenboğa Havalimanı'na inmek üzere yönlendirildi.

Ankara Akıncı 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kaldırılan F-16 uçaklarının eşliğinde indirilen Suriye uçağı için apronda güvenlik önlemleri alındı.

Uçakta yapılan ilk incelemede mühürlü paketler bulunduğu ve bununla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan yetkililerin inceleme yaptığı belirtiliyor.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye hava sahasının emniyetsiz hale gelmesi ve iki ülke arasında gerginleşen ilişkiler nedeniyle, Türk sivil uçaklarının bu bölgedeki uçuşlarını durdurdu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ise Türk Havayolu şirketlerine acil kodlu geçtiği bilgi ile Suriye hava sahasını kullanan tüm sivil uçakların derhal geri dönmesini istedi.

Hac uçuşu yapmak için Bursa'dan havalanan Türk Hava Yolları uçağı bunun üzerine Adana'ya indi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2012, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER