Sultanahmet’teki çatışma sona erdi! saldırgan öldürüldü!

Son gelen bilgilere göre saldırgan etkisiz hale getirildi. Çatışma 1 saat 15 dakika sürdü. İstanbul Emniyet Müdür Hüseyin Çapkın ''Saldırgan öldürüldü.'' açıklaması yaptı. Vali Mutlu ise ''Teslim olmamakta kararlı görülünce müdahale yapıldı'' dedi

Sultanahmet’teki çatışma sona erdi! saldırgan öldürüldü!

Son gelen bilgilere göre saldırgan etkisiz hale getirildi. Çatışma 1 saat 15 dakika sürdü. İstanbul Emniyet Müdür Hüseyin Çapkın ''Saldırgan öldürüldü.'' açıklaması yaptı. Vali Mutlu ise ''Teslim olmamakta kararlı görülünce müdahale yapıldı'' dedi
  Çatışma sona erdi! saldırgan öldürüldü!
Çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre; Sultanahmet’te çatışma sona erdi, saldırgan öldürüldü!
İstanbul’da Topkapı Sarayı’na gelen bir kişinin silahla ateş açması sonucu 2 kişi yaralandı. Polis ekipleri ile bir saatten fazla çatışan saldırgan öldürüldü. Saldırganın yabancı uyruklu olduğu belirlendi.

İstanbul'un turistik bölgesi Sultanahmet’ten bu sabah silah sesleri yükseldi.

Topkapı Sarayı’na gelen akli dengesinin bozuk olduğu öne sürülen bir kişi, ateş açmaya başladı. Elinde tüfek, boynunda fişek, sırtında çanta olan zanlının üzerinde bir silah daha olduğu görüldü.

Topkapı Sarayı'nda bir kişi etrafa ateş açtı

Saray'ın içine giren zanlının açtığı ateş sonucu bir asker ile bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Görgü tanıkları, zanlının “Allahu Ekber” diyerek etrafa ateş açtığını ifade ettiler. Zanlının hedefinin Topkapı Sarayı'nın önünde bekleyen askerler olduğu iddia ediliyor.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı, vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Özel Harekat polisleri de Saray'ın çatısına çıktı.

Zanlı ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken zanlının teslim olmayı kabul ettiği yönünde haberler geldi. Silah seslerinin kesilmesi "Saldırgan yakalandı" yorumlarına neden oldu.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Ancak saldırgan, teslim olmaktan vazgeçerek tekrar ateş açmaya başladı. Bunun üzerine yeniden çatışma yaşandı. Bir saaten fazla süren çatışmanın ardından saldırgan öldürüldü.

Zanlının etkisiz hale getirilmesi için polis helikopteri de havadan destek verdi.

ÇAPKIN: YABANCI UYRUKLU OLABİLİR

Operasyonu yöneten İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın operasyonun bitmesi sonrası kısa bir açıklama yaptı. Çapkın, "Operasyon sona erdi. Saldırganın yabancı uyruklu olduğu tahmin ediliyor, etkisiz hale getirilmiştir. İki yaralı var" dedi.


SURİYELİ Mİ?

Görgü tanıklarının deri ceketli, kot pantalonlu ve top sakallı olduğunu söylediği zanlının, Suriyeli olduğu öne sürülüyor. Arapça "Ben Suriyeliyim" diye bağırdığı iddia ediliyor.

'ASKERİN SİLAHINI ALDI' İDDİASI

Saldırganın yayımlanan ilk fotoğrafında Saray'a girmeden önce iki silahı olduğu görülüyor. Saray'a giren saldırganın askerlerden birinin silahını da aldığı iddia ediliyor.

YARALILARIN DURUMU İYİ

Sultanahmet Meydanı’nda, Libyalı saldırganın yaraladığı 23 yaşındaki jandarma er Şerafettin Eray Topçu’nun sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Sol bacağına isabet eden kurşun İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla çıkarılan Şerafettin Eray Topçu’nun bacağı alçıya alındı. Şerafettin Eray Topçu müşahede altında tutuluyor.

VALİ MUTLU: KİŞİSEL BİR OLAY

Olayı takip ettiklerini belirten İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, “Kişisel bir olay. Saldırganın Suriyeli olduğuna dair bilgi yok. Daha sonra açıklama yapacağız” dedi.

"TESLİM OL" ÇAĞRISI YAPILDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini, kimliğini süratle tespit edeceklerini söyledi. Vali Mutlu, saldırgana teslim olma çağrısı da yapıldığını ancak teslim olmamakta kararlı olduğu görülünce müdahale edildiğini söyledi. "Netice olarak kişisel eylem gibi gözüküyor. Kişisel eylem yapma arzusunda olduğunu değerlendiriyoruz" diyen Vali Mutlu, "Pompalı tüfekle ilk önce özel güvenlik görevlisini sonra kapıdaki nöbetçiyi yaralamış" diye konuştu.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

CNN Türk canlı yayınına katılan bir görgü tanığı ise şunları anlattı:

“9.45 sularında Ayasofya tarafında kaldırımda yürüyorduk. Çeşmenin oraya gelmeden patlama sesleri duyduk. Lastik patlama sandık. Sonra baktık ki kapıdaki asker yerdeydi. Orası karıştı. Gördüğüm kadarıyla omzunda silah vardı. Mermi kemeri vardı üzerinde. Herkes kaçışmaya başladı. Çok aşırı bir kalabalık yoktu yollarda.

Polis araçları geldi hemen. Biz çok kısa sürede en az 10 kez silah sesi duyduk. Saray içine girdi sanırım.

O saldırgan daha ateş etmeden önce kaldırımda yürüyordu, biz de dikkat etmedik. Elinde tüfekle yürüyormuş. Grup içinde biri gördü. Ama dikkatimizi çekmedi. Saldırgan zayıftı.”

ARINÇ DA AÇIKLAMA YAPTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sultanahmet’te yaşanan silahlı olaya ilişkin "Üzücü bir olay. Topkapı Sarayı ana giriş kapısından girmiş, elinde pompalı tüfek var. Sağa sola ateş açmış, bu ateş sonucu 2 kişi yaralanmış. Güvenlik güçleri de bu şahsı etkisiz hale getirmişler. Olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde, şahsın kimliği henüz belli değil" dedi.

Arınç, Sultanahmet’te yaşanan silahlı saldırı olayına ilişkin "Hangi amaçla hareket ettiği, üzerindeki silahları nereden edindiği, olaydan öncesi ve olay sırasında neler ifade ettiği ve üzerinden neler çıktığı, olay yeri inceleme ekiplerinin sonuçlarının ne olduğu konusunda bilgi sahibi değilim. Şahsın Suriye kimlikli olup olmadığı henüz net değil" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Fatih’te Libya uyruklu Samir Salem Ali Elmahdhavri’nin pompalı tüfekle ateş açarak 2 kişiyi yaraladığı olaya ilişkin soruşturma başlattı.

Soruşturmayı yapmakla görevlendirilen özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın’ın olay yerinde yapılan incelemelere katıldığı, otopsi işlemlerini de takip edeceği belirtildi.                                  Kaynak: Ataşehirweb.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109