Sierra cinayetinde süpriz gelişme

Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede Sierra’nın üzerinde katile ait olabileceği değerlendirilen başka bir kan örneği ortaya çıktı.

Sierra cinayetinde süpriz gelişme
Sierra cinayetinde süpriz gelişme

Katilinin kanı üzerinden çıktı

Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede Sierra’nın üzerinde katile ait olabileceği değerlendirilen başka bir kan örneği ortaya çıktı. Bulunan kan lekesinin bir erkeğe ait olduğu ileri sürüldü

Kaybolduğunun anlaşılması üzerine her yerde aranan ve Cankurtaran’da sur dibinde öldürülmüş halde bulunan Amerikalı turist Sarai Sierra’nın (33) katilini tespit edecek önemli bir delile ulaşıldı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede 33 yaşındaki Sierra’nın üzerinde katile ait olabileceği değerlendirilen başka bir kan örneği ortaya çıktı. Cinayeti soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de 10 kişilik bir şüpheli listesiyle birlikte “Laz Ziya” olarak bilinen Z.T’yi her yerde arıyor.

 DNA örnekleri alındı
Fatih Cankurtaran’da metruk alanda cesedi bulunan Sierra’nın tırnak ve üzerinden bazı delillere ulaşan polis, o bölgede yaşayan yaklaşık 30 kişiyi sorgulamış, şüphelilerin DNA örneklerini almıştı. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede Sierra’nın üzerinde bulunan elbisede başka birine ait kan izine rastlandı. Göğsünde bulunan kan lekesinin bir erkeğin DNA’sına ait olduğu ileri sürüldü.
Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından her yerde aranan şüphelilerden “Laz” lakaplı Z.T’nin, Sierra’nın kaybolduğu haberinin medyada yayınlanmasının ardından Karabük’e gittiği, birkaç gün kaldıktan sonra ortadan kaybolduğu öğrenildi.

‘Yaşama imkânı kalmadı”
Kâğıt toplayarak geçimini sağlayan 46 yaşındaki Z.T’nin çevresine, “Amerikalı kadın kaybolduktan sonra polis, her yeri aramaya başladı. Bizim kaldığımız sur içindeki yerlerde aramalar yapılıyor. Bize bundan sonra orada yaşama imkanı kalmadı. Bu nedenle oradan kaçmaya karar verdim. Benim gibi oralarda kalan birçok kişi de ortadan yok oldu” şeklinde konuştuğu öğrenildi.

 Cinayeti aydınlatmak amacıyla gece gündüz çalışan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ise, Sierrra’nın kayıp Ipad ve telefonunun bir daha açılmadığını, katil ya da katilleri tarafından atılmış olabileceğini değerlendirken, FBI tarafından geöderilen maillerin de incelendiği kaydedildi. Sarai Sierra’nın cesedinin bulunduğu surların çevresinde polisin incelemesi sürüyor. Olay yerine ve çevresine hiç kimse yaklaştırılmıyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2013, 07:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER