Sanatçı Müslüm Gürses son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği by-pass ameliyatının ardından 4 ay yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses (60), Teşvikiye Camisi'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa veriliyor

Sanatçı Müslüm Gürses son yolculuğuna uğurlandı
Sanatçı Müslüm Gürses son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği by-pass ameliyatının ardından 4 ay yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses (60), Teşvikiye Camisi'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa veriliyor.

Müslüm Gürses'in cenazesi, Cemal Reşit Rey konser salonunda yapılan törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi.  Burada düzenlenen cenaze töreninde sanatçının eşi Muhterem Nur ve yakınları taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı milletvekilleri ile Gökhan Güney, Selami Şahin, Nuri Sesigüzel, Orhan Gencebay, Adnan Şenses, Ajda Pekkan, Burak Kut, Emrah, Alişan, Ümit Besen, Ebru Yaşar, Kubat, Gülben Ergen, Sezen Aksu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ve sevenleri katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de merasime çelenk gönderdi.
 

Gürses'in sevenleri, tabutun başına gelerek dua etti. Bu sırada kalabalık nedeniyle zaman zaman tartışma yaşandı. Yoğun katılım nedeniyle çok sayıda vatandaş, cami avlusuna giremedi. Bazı vatandaşlar da cenaze törenini çevredeki binaların penceresinden izledi.

Müslüm Gürses'in fotoğraflarının bulunduğu ''Sen bizim her şeyimizsin'', ''Seni unutmayacağız'' yazılı dövizler taşıyan törendeki bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı. Gürses'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Sanatçının hayranları Gürses'in cenazesini taşıyan aracı Zincirlikuyu Mezarlığı’na kadar takip etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2013, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER