Sağlık kuruluşlarında yeni güvenlik önlemleri

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı acil servis gibi riskli bölgelerde güvenlik alarmı düğmeleri olacağını, kamera sayısı, güvenlik personeli sayısının artırılacağını söyledi.

Sağlık kuruluşlarında yeni güvenlik önlemleri

Sağlık kuruluşlarında yeni önlemler
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete karşı acil servis gibi riskli bölgelerde güvenlik alarmı düğmeleri olacağını, kamera sayısı, güvenlik personeli sayısının artırılacağını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesinin haberi; Meclis Genel Kurulu'nda, sağlık çalışanlara yönelik şiddetle ilgili verilen ve birleştirilerek görüşülen araştırma önergeleri üzerinde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, neler yapılacağı konusunda bilgi verdi.

Cezalar artacak

Büyük bir araştırma ile mevcut durumu kapsamlı olarak göreceklerinin altını çizen Sağlık Bakanı, sağlık çalışanlarına karşı şiddete başvuranlara uygulanacak cezaları artıracak şekilde yeniden düzenlenmesi konusunda Adalet Bakanlığı ile toplantılar yapmaya başladıklarını söyledi.

Özel telefon hattı, internet sayfası

Şiddet olaylarının bildirimini zorunlu hale getireceklerine dikkat çeken Sağlık Bakanı, "Hastane yönetimleri şiddet olaylarını anında bildirmekle yükümlü olacaklar. Ayrıca şiddete maruz kalan sağlık personeli bu bildirim yapılmamış ise yeterince yapılmamış ise kendilerine tahsis ettiğimiz özel bir telefon hattı ve bir web sayfasına bu bildirimleri doğrudan kendileri de yapabilecek" dedi.

Güvenlik alarmı düğmeleri olacak

Sağlık çalışanlara şiddet uygulayanlara kamu davası açılmasını mutlaka sağlayacaklarına dikkat çeken Sağlık Bakanı Akdağ, "Acil servis gibi riskli bölgelerde güvenlik alarmı düğmeleri olacak" dedi.

Akdağ, mahremiyet alanları hariç kamera sayısını artıracaklarını da kaydetti.
Riskli bölgelerde polisin etkinliğini artırmak için İçişleri Bakanlığı ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Sağlık Bakanı, "Yine riskli alanlarda güvenlik personeli sayısını artıracağız. Ayrıca güvenlik görevlilerine standart eğitimleriyle aldıkları diplomaların, sertifikaların üstüne ilave eğitim vereceğiz. Sağlık kuruluşlarında hizmet verme şartları açısından" dedi.

BDP'li Baluken, Sağlık Bakanı'na tepki gösterdi

BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken de, "Sağlık Bakanı 40 dakika konuştu, yarısını neredeyse Van milletvekilinin yapmış olduğu uygulamaya ayırdı. Van milletvekilini görevden almak, ihraç etmek, istifa ettirmek veya bir şekilde mahkum etmek sağlıkta yaşamış olduğumuz bu soruların bir çözümüdür mü ki siz konuşmanızın yarısını bu konuya ayırıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Baluken, şöyle dedi:
"Van ile ilgili olayla bilgilendirme yapmak istiyorum. Olayın iki boyutu var. Birinci boyutu hekime şiddet boyutudur, bu boyutla ilgili parti genel merkezimizin yaptığı açıklama son derece nettir, bunun hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu, tasvip edilemez olduğu, bununla ilgili araştırma sürecinin başlatıldığı ve sonuçlarının bir an önce kamuoyuyla paylaşılacağı tanımlanmıştır. Olayın ikinci boyutu var. Burada BDP'li bir milletvekiline ayrımcılık yapıldığı ile ilgili temel bir takım gerçekler de var, iddia değildir, 3 takla atmış bir araçtan çıkan bir milletvekilinin birinci derece yakını eşi ve 3 yaşındaki çocuğu hastaneye gidiyor. Ve bir saat boyunca gerekli tıbbi müdahaleyi alamıyor."                        (Cumhuriyet)
                 Kaynak: Ataşehirweb

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2012, 18:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER