Padişah torunun Osmanoğlu'dan 17 Kasım yorumu: "Tesadüf olacak''

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 'Vefatının 150. yıldönümünde Sultan Abdülmecid ve Dönemi' uluslararası sempozyumuna Sultan Abdülhamit'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile Sultan Abdülmecit'in 5. kuşaktan torunu Osman Selahattin Osmanoğlu da katıldı.

Padişah torunun Osmanoğlu'dan 17 Kasım yorumu:

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 'Vefatının 150. yıldönümünde Sultan Abdülmecid ve Dönemi' uluslararası sempozyumuna Sultan Abdülhamit'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile Sultan Abdülmecit'in 5. kuşaktan torunu Osman Selahattin Osmanoğlu da katıldı. Sultan Abdülmecit'in 5. Kuşak Torunu Osman Selahattin Osmanoğlu, sempozyumun 17 Kasım'a denk gelmesi sorulduğunda ''Birşey söylemeyeceğim şimdilik. Ben Lübnan'daydım bu hafta döndüm. Tesadüf olacak'' yanıtını verdi.
Padişah torunundan 17 Kasım yorumu
İki padişah torunu sempozyum sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABDÜLMECİT'İN 5. KUŞAK TORUNU: TESADÜF OLACAK

Sultan Abdülmecit'in 5. kuşak torunu Osman Selahattin Osmanoğlu, ilk defa böyle bir toplantının düzenlendiğinin hatırlatılması üzerine, "Bu toplantıya katıldığıma çok mutluyum. Benim 5. kuşaktan dedemdir Sultan Abdülmecid. Hem babamın hem de annemin büyük babasıdır Annem de Dolmabahçe Sarayı'nda doğmuş olduğundan dolayı sevinç veriyor" dedi.

Sempozyumun 17 Kasım tarihine denk gelmesiyle ilgili tartışmalarla ilgili ise Osmanoğlu, " Birşey söylemeyeceğim şimdilik. Ben Lübnan'daydım bu hafta döndüm. Tesadüf olacak" diye konuştu. Osmanoğlu, diğer padişahların da anılmasını isteyip istemeyeceği sorusuna ise, "Olsa iyi olur. Hepsi olamaz 36 tane padişah var" yanıtını verdi.

PADİŞAH TORUNU KONUŞTU

"KIRGINLIĞIMIZ YOK"  

Sultan Abdülhamit'in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ise sempozyumun 36 padişah için de yapılmasının iyi olacağını söyledi. Osmanoğlu, "90 senedir yapılan bir ilk. Hakikaten aile olarak mutlu olduk" dedi.

Osmanoğlu tartışmalarla ilgili ise "Herkesin düşüncelerine sayı duymak lazım. Son zamanlarda bazı yazar arkadaşlarımız var. Onlar da bayağı birşeyler yazdı ama dediğimiz gibi saygı duymak lazım" şeklinde konuştu. ''Kırgınlığınız var mı?'' sorusuna ise Osmanoğlu, "Kırgınlığımız yok" cevabını verdi.    (Hürriyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER