Ovacık Başsavcısı şehit oldu!

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun (35) uğradığı silahlı saldırı sonucu ahayatını kaybetti

Ovacık Başsavcısı şehit oldu!

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Mehmet Sait Bedirgan, dün Tunceli'nin Ovacık ilçesinde silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanan Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dün silahlı saldırıya uğrayan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun kurtarılamadı.

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’nde dün PKK’lıların düzenlediği silahlı saldırıda başından tek kurşunla vurularak ağır yaralanan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Ovacık'a atanan 33 yaşındaki Başsavcı Murat Uzun, biri dört aylık iki çocuk babasıydı.

KORUMA TALEBİ OLMAMIŞ


Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Başsavcı Uzun’un yakın koruma talebinde bulunmadığı ve bugüne kadar da silah ruhsatı başvurusu yapmadığı belirtildi. Uzun’un saldırıya uğramasından sonra Ovacık’taki görevli savcı ve hakimler yakın koruma ve lojmanların korunması için talepte bulundu.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü, koruma talebi üzerine Ovacık’taki lojmanlara güvenlik kulübesi kurulması, hakim ve savcılara da yakın koruma verilmesi için çalışmalara başladı. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, hakim ve savcıların korunması için illerde Cumhuriyet Başsavcısı ile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’nın korunması için genelge olduğunu, diğer hakim ve savcıları korunması için talep gelmemesi halinde yakın koruma verilmediğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2012, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER