Orhan Saka son yolculuğuna uğurlandı!

Orhan Saka son yolculuğuna uğurlandı! Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski başkan vekili Orhan Saka'nın cenazesi, toprağa verildi.

  Orhan Saka son yolculuğuna uğurlandı!

  Orhan Saka son yolculuğuna uğurlandı!


Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski başkan vekili Orhan Saka'nın cenazesi, toprağa verildi. Orhan Saka için bugün önce saat 10.00'da Orhan Saka Amatörler Evi'nde anma töreni düzenlendi.
Saka'nın naaşı düzenlenen anma töreninin ardından Ataşehir Mimar Sinan Camii'ne götürüldü. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Nakkaştepe Mezarlığı'daki aile kabristanına defnedildi.


Saka'nın cenaze törenine, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Birinci Başkan Vekili Ufuk Özerten ve yönetim kurulu üyeleri, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Özköse, Ahmet Ürkmezgil, Berkan Gocay, Mete Vardar, Faik Akdil, siyah-beyazlı kulübün eski yöneticilerinden Serdal Adalı, Saka'nın ailesi ve futbol dünyasının önemli isimleri katıldı.

ORHAN SAKA KİMDİR?

1949 yılında Çankırı'da doğan Orhan Saka, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun oldu. Karabük Gençlik'te futbola başlayan Saka; Okmeydanı, Sakarya Esnafspor ve Dikilitaş'ta futbol oynadı. Aynı zamanda bu kulüplerde yöneticilik ve başkanlık yapan Orhan Saka, Beşiktaş Kulübü'nde de yöneticilik görevinde bulundu.

Orhan Saka, 1992-2000 yılları arasında TFF yönetim kurulu üyeliği, 2000-2004 yılları arasında ise TFF başkan vekilliği yaptı. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu yönetim kurulu üyeliği ve başkan olarak spora hizmetlerde bulunan Saka, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2013, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER