NATO Rusya ile ilişkilerini gözden geçiriyor

Rusya’nın Ukrayna meselesine ilişkin tutumu sebebiyle NATO’nun bu ülke ile olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmekte olduğunu ifade etti.

NATO Rusya ile ilişkilerini  gözden geçiriyor
NATO Rusya ile ilişkilerini  gözden geçiriyor

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Ukaryna’da yaşanmakta olan gelişmelere ilişkin olarak Amerikan CNN Televizyonu’na verdiği röportajda, Rusya’nın Ukrayna meselesine ilişkin tutumu sebebiyle NATO’nun bu ülke ile olan ilişkilerini yeniden gözden geçirmekte olduğunu ifade etti.

Rasmussen, CNN’e verdiği röportajda şunları söyledi: ‘‘Şu an Rusya ile mevcut ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmekteyiz ve Rusya Federasyonu ile hali hazırda yürütmekte olduğumuz karşılıklı işbirliği projelerini askıya almış durumdayız. 1 – 2 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan NATO ülkeleri dışişleri bakanları toplantısında ise Rusya ile olan tüm ilişkilerimiz yeniden gözden geçirilecektir. Suriye’nin kimyasal silahlarının imhasının gerçekleştirildiği Amerikan gemisinin denizdeki güvenliğini sağlama konusunda ortak bir operasyon yürütmeye ilişkin olarak daha önceden mutabakata varmıştık. Biz bu operasyonu gerçekleştireceğiz ancak Rusya buna dahil olmayacak. Bu durum, askıya alınan işbirliği konularından bir olmaktadır’’.




Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER