Musul Konsolosluğu Personeli Rehin Alındı

Irak'ın Musul Türk konsolosluğundaki diplomatlar kaçırılarak rehin alındı, bilinmeyen bir yere götürüldüler.

Musul Konsolosluğu Personeli Rehin Alındı
Musul Konsolosluğu Personeli Rehin Alındı

Irak Şam İslam Devleti terör örgütü, Musul'daki Türk Konsolosluğu'na saldırdı. Militanların Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'la birlikte 48 kişiyi rehin aldığı ifade ediliyor. Olayla ilgili önümüzdeki saatlerde Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılacağı bildirildi.

Musul'u dün sabah ele geçiren ve diğer kentlere doğru ilerleyişi süren IŞİD militanları, kent merkezindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na saldırı düzenledi.

IŞİD militanlarının, Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu Türkiye Konsolosluğu'nda görevli 48 personeli rehin alarak şehirde kurdukları karargaha götürdükleri belirtiliyor.

Rehin alınanlar arasında çocuklar ve özel harekat mensuplarının da olduğu gelen bilgiler arasında.

IŞİD militanlarının bomba tehdidiyle konsolosluğa girdiği ve herhangi bir çatışmanın yaşanmadığı belirtiliyor.

Rehin alınan 48 kişinin sağlık durumu iyi.

Konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Türkiye kendi çıkarları doğrultusunda üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

Başbakanlık kaynakları da gelişmelerin yakından takip edildiğini, önümüzdeki saatlerde Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapılacağını kaydetti.

Bu arada, Birleşmiş Milletler'de temaslarda bulunan ve Genel Sekreter Ban-ki Mun ile görüşecek olan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, son gelişmeler üzerine programını iptal ederek Türkiye'ye dönmek üzere yola çıktı.

IŞİD dün de Musul'da 32 Türk TIR şoförünü rehin almıştı.



Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2014, 19:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER