MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta: “Telif ödemeyen kanallara çıkmayın”

“Telif ödemeyen kanallara çıkmayın”Alacakları için şirketin ofisine giden yetkililer bakın ne ile karşılaştı! Number One TV ve radyosundan telif hakkı alacağı olan meslek gruplarının yetkilileri muhatap bulamamaktan yakınıyor. Kavacık’taki adreste karşılarına 5 metrekarelik terzi yanında yetkilisiz bir ofis çıkıyor.

MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta: “Telif ödemeyen kanallara çıkmayın”

Telif ödemeyen kanallara çıkmayın”Alacakları için şirketin ofisine giden yetkililer bakın ne ile karşılaştı!
 Number One TV ve radyosundan telif hakkı alacağı olan meslek gruplarının yetkilileri muhatap bulamamaktan yakınıyor. Kavacık’taki adreste karşılarına 5 metrekarelik terzi yanında yetkilisiz bir ofis çıkıyor.

MÜ-YAP (Müzik Yapımcıları Meslek Birliği) Başkanı Bülent Forta, yaptığı açıklamada telif haklarından doğan yükümlülüklerini yerine getirmeyen kuruluşlarla milyonlarca liralık davaları olduğunu söylemiş ve Number One TV ve radyosunun faizleriyle birlikte 9 milyon lirayı bulan borçlarını ödemediklerini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından diğer meslek birlikleri MSG ve MÜYOR-BİR de isyan etti ve ‘Bu kanallara çıkmayın’ diyerek kara listelerini açıkladı.

MSG (Müzik Eserleri Sahipleri Grubu) Genel Sekreteri Barış Şensoy:
 Number One Grubu’yla kurulduğumuz yıl olan 2000’den bu yana hiç anlaşma sağlayamadık. Telif ödemiyorlar. Onlara karşı açtığımız 5-6 adet davamız var hepsi de sürüyor. Mesela bu yıl Number One TV ve radyodan almamız gereken telif ücreti 157 bin TL. Geçmiş yıllara dönük ise 1 milyon TL’yi buluyor. 2004’ten bu yana henüz kazanılmış bir davamız yok, sürüyor. Telif ödemeyen televizyon kanallarına ve radyolara eser sahipleri üyelerimiz çıkıp herhangi bir katkıda bulunmasın.

MÜYOR-BİR (Müzik Yorumcuları Meslek Birliği) Başkanı Ahmet Koç: 2000 yılından bugün Number One’dan 4 milyon TL alacağımız var, açılan davalar sürüyor. Geçen yıl bu grubun satılması söz konusuydu. Bizlerle görüştüler ‘Bunu hallederiz, yeniden başlayalım’ dediler ama ben bunları inandırıcı bulmuyorum. Sanatçı arkadaşlarımızın bu kanallara prim vermemesi gerekiyor. Sanatçı arkadaşlar Number One gibi kanallara klip göndermemeleri lazım, konuk olmamaları lazım. Biz onların haklarının peşindeyiz     Kaynak: Ataşehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109