Libya'da ABD büyükelçisi öldürüldü

Bingazi'deki ABD elçiliğine roketli saldırı Hz. Muhammed'e hakaret içerdiği belirtilen film nedeniyle yaşanan şiddet eylemleri büyüyor.

Libya'da ABD büyükelçisi öldürüldü
Dün gece Libya'nın Bingazi kentindeki ABD konsolosluğuna yöneik roket ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda büyükelçi  J. Christopher Stevens ve 3 ABD'li yetkili hayatını kaybetti.

Saldırıdan hemen sonra yapılan açıklamada 1 Amerikalı personelin hayatını kaybettiği açıklamıştı.El Cezire Libya güvenlik güçlerine dayanarak Stevens'ın, saldırganların çıkardığı yangın sırasında dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiğini duyurdu. Reuters, Libyalı yetkililere göre ise büyükelçi ve ABD diplomatlarını taşıyan otomobile roket isabet ettiğini belirtti.

WASHINGTON SESSİZ
Libya Başbakan Yardımcısı Mustafa Ebu Şagur, saldırıyı kınayarak büyükelçinin ölümünü korkakça bir olay olara nitelendiridi. ABD makamlarından ise büyükelçinin öldüğüne dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Stevens, Libya ayaklanması başladığında ABD'nin Libya Ulusal Konseyi'ne gönderdiği temsilciydi.

 
MISIR DA AYAKTA

Filme yönelik protestolar Mısır'ın başkenti Kahire'de de yapıldı. ABD'nin Kahire Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişilik kalabalık ABD bayrağını yaktı.

Mısır'daki Hürriyet ve Adalet Partisi ise (HAP), Amerika'da yaşayan Kıptiler tarafından çekilen ve Peygambere hakaret içeren filmin yapımcılarının yargılanması talebinde bulundu.

Açıklamada, filmin ırkçılık suçu teşkil ettiği ve Müslümanlarla Hristiyanlar arasında fitne tohumu ekme amacına yönelik olduğu vurgulanarak, oluşturulmaya çalışılan çatışma ortamına karşın Müslümanı ve Kıptisi ile Mısır halkının her zaman tek vücut olarak hareket ettiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca Ezher ve Kıpti Kilisesi din adamları da bu gibi faaliyetlerin tekrarlanmasını önlenmek için adım atmaya çağrıldı.

FİLMİN BUGÜN YAYINLANMASI BEKLENİYOR
Daha önce Kur'an yakma eylemiyle gündeme gelen ABD'li Rahip Terry Jones, filmin bugün gösterime gireceğini açıklamıştı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2012, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER