Korgeneral Pekin 'Kıbrıs yarası bu kadar acıtmadı'

İnternet andıcı davasından tutuklanan Kıbrıs Gazisi ve Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Pekin, cezaevine girerken yakınlarına ‘’Kıbrıs yarası bu kadar acıtmadı’’ dedi

Korgeneral Pekin 'Kıbrıs yarası bu kadar acıtmadı'
İnternet andıcı davasından tutuklanan Kıbrıs Gazisi ve Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Pekin, cezaevine girerken yakınlarına ‘’Kıbrıs yarası bu kadar acıtmadı’’ dedi

Gazeteport'un haberine göre, İnternet andıcı davasından tutuklanarak Hasdal Cezaevine konulan Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin’in ‘’Kıbrıs yarası bu kadar acıtmadı’’ dediği öğrenildi. 1974’deki Kıbrıs Barış Harekatına, Teğmen rütbesi ile katılan ve yaralanan Pekin, cezaevine girerken avukat ve yakınlarına ‘’Suçsuzum’’ dedi.

İki yıldır Korgeneral rütbesindeki görev süresi uzatılan 60 yaşındaki Pekin, geleceğin Kara Kuvvetleri Komutanları arasındaydı. Andıç davası bu yıl Orgeneral olması beklenen Pekin’i engelledi. 1972 yılında Kara Harp Okulundan, 1973 yılında Piyade Okulundan mezun olan Pekin, 1974 yılında Hava İndirme Tugayı 1’inci Paraşüt Taburunda, takım komutanı olarak Kıbrıs Barış Harekatına katıldı ve yaralanarak Kıbrıs gazisi oldu...

EN UZUN SÜRELİ BAŞKAN

Pekin, 2007 yılından bu yana (J) Başkanı olarak bilinen Genelkurmay İstihbarat Başkanı makamında görev yapıyordu. Pekin aynı zamanda bu görevi en uzun süre ile yürüten isim oldu. Pekin, 2006'da Korgeneralliğe terfi etti ve bir yıl 8. Kolordu Komutanlığı yaptıktan sonra İstihbarat Başkanlığına atandı.

İnternet Andıcı davası, 42 internet sitesinin Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı tarafından yönetildiği iddiasıyla gündeme geldi. Bu sitelerin, iktidarı ve cemaatleri hedef aldığı iddia edildi. 22 sanığın bulunduğu iddianamede sanıklar için “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütü yönetme ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

11 KOR OLDU

Pekin’in de tutuklanmasıyla birlikte çeşitli davalardan Hasdal’da bulunan Korgeneral ve Koramiral sayısı 11’e, toplam muazzaf general ve amiral sayısı da 49’a yükseldi. Halen Korgeneraller İsmail Hakkı Pekin, Korkut Özarslan, Nejat Bek, Yurdaer Olcan, Korcan Polatsü, Ziya Güler, Turgut Atman, Rıdvan Ulugüler ile Koramiraller Mehmet Otuzbiroğlu, Kadir Sağdıç ve Deniz Cora tutuklu bulunuyor.
Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, küresel yavaşlamanın yeni bir krizi beraberinde getireceğini öngördü.

Kriz kahini olarak nitelendirilen ünlü ekonomist Nouriel Roubini, kehanetlerine devam ediyor.

CNBC-e'nin haberine göre, Roubini, küresel ekonomik yavaşlamanın yeni bir finans krizini beraberinde getireceğini söyledi.

Birkaç ay öncesine kadar kusursuz fırtınanın 2013’te olacağını düşünen Roubini, şimdiyse ikinci dibin daha erken geleceğini ve kusursuz fırtının daha yakın olabileceğini kaydetti.

Çoğu gelişmiş ülkenin durgunluğa girme ihtimalinin yüzde 60 olduğunu belirten Roubini, şimdi büyümenin şart olduğunun altını çizdi.

Roubini, kısa vadede muazzam teşvikler gerektiğini, aksi halde başka bir Büyük Buhran'ın daha yaşanacağını dile getirdi.  (Akşam)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER