KOÇ TOPLULUĞU ÇALIŞANLARI VE BAYİLERİ NDEN KAN BAĞIŞI

KOÇ TOPLULUĞU ÇALIŞANLARI VE BAYİLERİ NDEN KAN BAĞIŞI

KOÇ TOPLULUĞU ÇALIŞANLARI VE BAYİLERİ NDEN KAN BAĞIŞI
KOÇ TOPLULUĞU ÇALIŞANLARI VE BAYİLERİ 32 BİN 580 ÜNİTE KAN BAĞIŞLADI 100 BİN HAYAT İÇİN UMUT OLDU

KOÇ TOPLULUĞU, ‘ÜLKEM İÇİN’ PROJESİ KAPSAMINDA 2010 YILINDA BAŞLATTIĞI KAN BAĞIŞI KAMPANYALARINA DÜZENLİ KAN BAĞIŞÇILIĞINI YAYMAK AMACIYLA İKİNCİ YILINDA DA DEVAM EDİYOR. KOÇ TOPLULUĞU ÇALIŞANLARI VE BAYİLERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE 2010 YILINDA 31 MAYIS – 31 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA TOPLAM 32 BİN 580 ÜNİTE KAN BAĞIŞLANDIĞINI AÇIKLAYAN KOÇ HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA V. KOÇ, BİR ÜNİTE KANIN 3 HAYAT İÇİN UMUT OLDUĞUNU, BÖYLECE BU KAMPANYAYLA YAKLAŞIK 100 BİN KİŞİNİN HAYATINA DOKUNDUKLARINI SÖYLEDİ.

Koç Topluluğu’nun ‘Ülkem İçin’ Projesi kapsamında yürüttüğü ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyasının ikinci yılında gelinen nokta, alınan sonuçlar ve önümüzdeki dönem hedefleri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali, Koç Topluluğu yöneticileri ve düzenli kan bağışçısı olan Koç Topluluğu çalışanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda açıklandı. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Türk Kızılayı ile işbirliği içinde geçtiğimiz yıl başlatılan kan bağışı kampanyasına bu yıl da devam ettiklerini anlatırken, “Düzenli bağışçılık alışkanlığını yerleştirmek için iki dönem olarak yürüttüğümüz bu bağışlarla Kızılay’ın bugüne kadarki en büyük kampanyasına imza atma başarısını gösterdik. Topluluğumuz çalışanları ve bayileri olarak 31 Mayıs – 31 Aralık 2010 tarihleri aralığında toplam 32.580 ünite kan bağışladık. Bir ünite kanın 3 hayat için umut olduğunu düşünürsek yaklaşık 100.000 kişinin hayatına dokunmuş olduk. Ne mutlu bize” diye konuştu.

Koç Holding’in kan bağışının insan hayatı için önemi konusunda farkındalık oluşturmak, düzenli ve gönüllü kan bağışçısı sayısını artırmak amaçlarından yola çıkarak, ‘Ülkem İçin Projesi’ 2010 yılı uygulaması olarak başlattığı ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyası birinci yılını doldurdu. Kampanyanın ilk yılına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı, ikinci yılının başlatıldığı basın toplantısına, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali, Koç Topluluğu yöneticileri, 10 ve üzeri kez kan bağışlamış düzenli kan bağışçısı olan Koç Topluluğu çalışanları ve İstanbul’daki Ülkem İçin Elçileri olan bayiler de katıldı. Kampanyaya emeği geçenlere katkılarından dolayı teşekkür edilirken, düzenli kan bağışçısı olmanın önemine bir kez daha Mustafa V. Koç’un yaptığı kan bağışı ile dikkat çekildi.

Koç: “Düzenli kan bağışçılığını yaymak için bu yıl da devam ediyoruz”

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, toplantıda yaptığı konuşmasına, Koç Topluluğu içerisindeki 10 ve üzeri kez kan bağışlamış çalışanlara ‘gösterdikleri eşsiz ve örnek gönüllülük için’ teşekkür ederek başladı. Mustafa V. Koç, Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerinin yürüttüğü gönüllük esasına dayanan ‘Ülkem İçin’ projesinin bundan 6 yıl önce Koç Holding’in 80’inci kuruluş yıldönümünde başlatıldığını hatırlattı. “Bu proje çatısı altında, Koç Topluluğu çalışanları ve bayileri olarak 2 yıllık dönemlerle ülkemizdeki farklı bir soruna odaklanıyor ve projeler üretiyoruz” diyen Mustafa V. Koç, geçtiğimiz yıl Türk Kızılayı ile işbirliği içinde başlattıkları kan bağışı kampanyasına ülkemizdeki düzenli kan bağışçılığı alışkanlığını yaymak amacıyla bu yıl da devam edeceklerini söyledi.

“7 ayda 100 bin kişinin hayatına dokunduk”

Geçen yılki çalışmalarında, öncelikle Kızılay ekiplerinin Koç Topluluğu çalışan ve bayilerine kan bağışının önemi konusunda eğitimler verdiğini vurgulayan Mustafa V. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ardından da tüm şirketlerimizde ve tüm illerde kan bağışında bulunuldu. Düzenli bağışçılık alışkanlığını yerleştirmek için iki dönem olarak yürüttüğümüz bu bağışlarla Kızılay’ın bugüne kadarki en büyük kampanyasına imza atma başarısını gösterdik. Topluluğumuz çalışanları ve bayileri olarak 31 Mayıs – 31 Aralık 2010 tarihleri aralığında toplam 32 bin 580 ünite kan bağışladık. Bir ünite kanın 3 hayat için umut olduğunu düşünürsek yaklaşık 100 bin kişinin hayatına dokunmuş olduk. Ne mutlu bize...”

“İki kez kan verdim, kendimi şanslı hissediyorum”

Mustafa V. Koç, geçtiğimiz yıl kendisinin de iki kez kan bağışında bulunduğunu ve düzenli kan bağışçısı olmak için ilk adımı attığını anlatırken, “Kanınızla hayat vermenin büyük mutluluğunu ben de yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum” dedi. Kampanya kapsamında kan bağışlayanlar arasından toplam 1.588 kişinin 5 ve üzeri kez, 431 kişinin de 10 ve üzeri kez kan bağışladığını da vurgulayan Mustafa V. Koç, “Koç Topluluğu’nun büyük bir gönüllülük ve heyecanla yürüttüğü kampanyayı ve ulaşılan rakamları gururla takip ediyoruz. Yani onlar aslında bu projeyle ülkemizde yaratmaya çalıştığımız düzenli kan bağışçılarına birer örnek. Bu rakamın ülkemiz çapında artmasını diliyorum” diye konuştu.

“Daha fazla insanın hayatına umut olacağımıza inanıyorum”

81 ildeki Koç Topluluğu bayilerinin büyük bir çaba göstererek kan bağışı konusunda farkındalık yaratılması için çalıştıklarını vurgulayan Mustafa V. Koç, “Onlar bizim tüm ülkedeki yüzümüz oldular. Bugün 81 ildeki bu bayilerimizi temsilen İstanbul’da Ülkem İçin Elçiliği görevini yürüten bayilerimiz de bizlerle birlikte” dedi. ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyasının; düzenli, devamlı, bilinçli ve karşılık beklemeyen kan bağışçılarının sayısının artması ve bu konunun daha çok birey ve kurum tarafından sahiplenilmesi hedefiyle yoluna devam edeceğini de anlatan Mustafa V. Koç, “İnanıyorum ki hedefimize ulaşacak ve daha fazla insanın hayatına umut olacağız. Çünkü yaşam, yaşattıklarımızdan ibarettir” diye konuştu.

Küçükali: Bağışçıların yüzde 34.3’ü düzenli bağışçılardan oluşuyor

Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali de, Koç Holding ile sosyal sorumluluk kapsamında 31 Mayıs 2010 tarihinde protokol imzalandığını belirtirken, bu doğrultuda “Ülkem İçin Kan Veriyorum” kampanyasının başladığını hatırlattı. Koç Holding’in kuruluş yıldönümü olan 31 Mayıs 2010’da Türkiye genelinde eşzamanlı başlatılan faaliyetler kapsamında bugüne kadar toplam 32 bin 580 ünite kan bağışı yapıldığını vurgulayan Küçükali, “Koç Holding ile alınan kanın yüzde 34.3’ünü oluşturan 12 bin 454 kişi düzenli bağışçılardan oluşmaktadır” diye konuştu.

“Koç Topluluğu ‘insani diplomasi’ örneği sergiliyor”

Türk Kızılayı Başkanı Tekin Küçükali, kan bağışı konusunda Koç Topluluğu’nun çok insani bir duruş sergilediğine dikkat çekerken, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu sosyal sorumluluğun çok ötesinde bir hadisedir. Bir insani diplomasidir. Bu insani diplomasinin ülkemizde gelişmesi için Koç Topluluğu bünyesindeki disiplinli olduğu kadar sevecen olan çalışanlar ile çok mesafe kat ettik. Ciddi çalışmaların güzel yansımalarını birlikte görüyoruz. ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyasında önemli olan noktalardan birinin düzenli kan verme alışkanlığı oluşturabilmek olduğuna da dikkat çeken Küçükali, Koç Topluluğu’nda bu bilincin geliştiğini ve Türkiye genelinde bir yaygınlık kazandığını vurguladı.

“Bu gönüllülüğün genetik olduğuna inanıyorum”

“Bu sosyal anlayış genetik midir diye düşünüyorum?” sorusu ile konuşmasını sürdüren Küçükali, yanında getirdiği Kızılay Cemiyet-i Umumi Merkezi’nin 1929-1945 yılı arasındaki defterini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ile paylaşarak şunları söyledi: “Türk Kızılayı’nın varoluşunda rahmetli dedeniz Vehbi Koç beyefendinin görev yaptığını biliyorsunuzdur. Biz bu anıyı sizinle paylaşmak istedik. 1929-1945 yılı arasında tutulan kayıtlardan aldığımız notlar var. Bizim Yönetim Kurulu Üyemiz olan rahmetli dedenizin katıldığı 25 Nisan 1939 tarihli toplantıda “Maaşlı tahsildarlardan hayır gelmez. Aidatlı olmalıdır” diyerek gönüllülüğün esas olduğuna vurgu yapıyor. İşte ben bu gönüllülüğün genetik olduğuna inanıyorum.”
Konuşmasının ardından Tekin Küçükali, 1939 tarihli zabıtları ve Vehbi Koç’un 25 Nisan 1939 tarihinde çekilen fotoğrafının kopyasını Mustafa V. Koç’a hediye etti. Düzenlenen törenin ardından, 31 Aralık 2011 tarihine kadar sürecek kampanyaya ilk kan bağışını Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç yaptı.

Ülkem İçin Hakkında… 

Koç Holding’in kuruluşunun 80. yıldönümünü temsil eden 31 Mayıs 2006 tarihinde sorumlu vatandaşlık bilincini Koç Topluluğu çalışanları ve bayileri arasında yaygınlaştırmak üzere başlattığı Ülkem İçin Projesi altıncı yılına giriyor. Her yıl 31 Mayıs’ta görkemli kutlamalar yerine Türkiye’nin dört bir yanında ülkemiz için fark yaratacak uygulamalara imza atmayı hedefleyen Ülkem İçin Projesi’nin ilk iki yılında, Türkiye’nin her yöresinde ayrı ayrı tespit edilen sorunlara yerel çözümler getiren 387 farklı proje gerçekleştirildi. 2008 yılında ise tek bir konuya odaklanılarak 7 bölgede 700 bin fidan dikildi; 1750 futbol sahası büyüklüğünde bir alanı kapsayacak ‘Koç Topluluğu Ülkem İçin Ormanları’ oluşturuldu. 2009 yılında, ormanların bulunduğu illerde TEMA ile işbirliği yaparak çocuklara çevre eğitimleri verildi ve bu eğitimler 81 ile yaygınlaştırıldı. Böylece 18 bin çocuğa ulaşarak, onların ‘Dünyayı Kurtaran Çocuklar’ olarak doğa konusunda bilinçlenmeleri sağlandı. Geçtiğimiz yıl ise, Türk Kızılayı ile birlikte ‘Ülkem İçin Kan Veriyorum’ kampanyası hayata geçirildi. Kampanya ikinci yılında yoluna Türk Kızılayı, Koç Topluluğu çalışanları ve yöneticilerinin desteği ile devam ediyor. 

KIZILAY  İSTANBUL MERKEZ ŞUBE ADRES VE TELEFONARI İÇİN TIKLA


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER