Kanseri yendi, Deprem'e yenik düştü

1.5 yıl önce kanseri yenip öğretmenlik mesleğine başlayan Okay Yaşar, Van'da hayatını kaybetti... Van'da meydana gelen 7.2 şiddetindeki deprem sırasında başına düşen beton parçası sebebiyle hayatını kaybeden Ordulu öğretmen Okay Yaşar'ın yakalandığı kan kanseri hastalığını 1.5 yıl önce yendiği ve sınıf öğretmeni olarak atandığı ortaya çıktı.

Kanseri yendi, Deprem'e yenik düştü
1986 Ordu-Perşembe doğumlu olan Okay Yaşar, 2009 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra kan kanserine yakalandı. Bir yıl boyunca tedavi gören ve hastalığı yenen Okay Yaşar, öğretmenlik için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu. İlk olarak Van Muradiye-Aşağı Argit İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Yaşar, 2010 yılının Haziran ayında da Erciş'te Yukarı Işıklı Gazi İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak göreve başladı.
Öğrencileri ve arkadaşları tarafından çok sevilen Okay Yaşar'ın cenazesi bu sabah ambulansla Ordu'ya getirildi. Cenazesi doğum yeri Perşembe ilçesine bağlı Anaç köyünde getirilen Okay Yaşar, ikindi vaktinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenaze namazına Perşembe Kaymakamı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Selami Çarkçı, Milli Eğitim Müdürü Ömer Demiröz ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Cenazesine katılan aynı okuldan meslektaşı olan Sadullah Dayan, Okay Yaşar'ın ölüm anını şöyle anlattı:" Pazar günü olduğu için caddede geziyorduk. Bir anda deprem oldu, binalar sallanmaya başladı, insanlar sağa sola kaçmaya başladı. Bu sırada bir beton parçası Okay'ın başına düştü. Sarsıntı geçtikten sonra hemen hastaneye götürdük. Ancak yapılan tüm tedavi çabalarına ve kalp masajına rağmen kurtaramadık"

habertürk

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER