İstanbulu Yaz yağmuru fena vurdu

İstanbulu Yaz yağmuru fena vurdu

İstanbulu Yaz yağmuru fena vurdu
Avrupa Yakası’nda etkili olan yağış nedeniyle Ayazma ve Ayamama dereleri taştı, çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Sürücüler Basın Ekspresyolu’nda zor anlar yaşadı.

Hava aniden karardı ve dün öğle saatlerinde gök gürültüsüyle birlikte başlayan sağanak Avrupa Yakası’nı göle çevirdi. Ayamama ve Ayazma dereleri taştı, Topkapı, Fatih, Bayrampaşa ve Mecidiyeköy çevresinde şiddetli yağmur yaya ve sürücülere zor anlar yaşattı. Yağmur yüzünden trafikte yer yer tıkanmalar ve kazalar meydana geldi.İstiklal Caddesi’nde de sürpriz yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altlarına, Taksim Meydanı’nda yakalananlar ise otobüs duraklarına sığındı.

Ayamama ve ayazma taştı

Yaklaşık yarım saat süren yağışlar en fazla Küçükçekmece civarında etkili oldu. Ayamama Deresi taşınca Basın Ekspres Yolu’nda bulunan Star Medya Grup binasını da su bastı. Binanın matbaa kısmındaki kağıt bobinleri sel suları altında kaldı. Yağıştan Basın Ekspres Yolu üzerinde bulunan sürücüler de nasibini aldı. Özellikle E-5 ve TEM katılımlarındaki su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. İkitelli’deki Masko Mobilyacılar Sitesi’nde esnaf kum torbalarıyla sele karşı tedbir aldı. Yinede rögarlardan taşan yağmur ve kanalizasyon suları bazı dükkanların zarar görmesine neden oldu. Ayazma Deresi’nin taşması sonucu da çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Bağcılar ve Başakşehir’de bazı vatandaşların evlerine yaklaşık 2 metre boyunda su doldu. Vatandaşların sel baskını sonrası evlerinde ve eşyalarında büyük maddi hasarlar meydana geldi.

İSKİ ve İtfaiye alarma geçti

Sel baskını sonrası eşyalarının suda yüzdüğünü gören vatandaşlar İSKİ ve İtfaiye ekiplerinden yardım istedi. En çok su baskını ihbarı Ayamama Deresi’nin geçtiği güzergah ile Ayazma Deresi’nin geçtiği Kağıthane bölgelerinden geldi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler akşam saatlerine kadar sel sularını tahliye etmeye çalıştı. Evleri sel sularıyla kaplanan bazı vatandaşlar, “Her sene aynı şeylerle karşılaşıyoruz. Eşyalarımız mahvoldu. Kullanılamaz hale geldiler. Evlerimizin içi tavana kadar su doldu” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Servis minibüsü takla attı: 5 yaralı

Öğle saatlerinde etkili olan yağmur, çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazasına neden oldu.  Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir ilçelerindeki kazalarda 20 kişi yaralandı. Harem’den aldığı yolcuları taşıyan Hasan Turan’ın kullandığı servis minibüsü 1.Ordu Komutanlığı’nın yakınlarında takla attı. Kaza sırasında servis aracında bulunan yolcular yola savruldu. Çevredeki vatandaşların yardımına koştuğu yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Ambulanslarla Haydarpaşa Eğitim Hastanesi ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’ne  kaldırılan 5 yolcu tedavi altına alındı. Bu arada aynı saatlerde, Üsküdar Nakkaştepe, Kadıköy Bostancı, Ataşehir Küçükbakkalköy ve Ümraniye Şile otoyolu’nda da yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Bu kazalarda da yaralanan 15 kişi Ümraniye Devlet, Fatih Sultan Mehmet ve Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ne kaldırıldı.

Bir hafta yağış yok

İstanbul’u vurup geçen yaz yağmuru bir hafta boyunca yerini güneşli bir havaya bırakacak. Meteorolojiye göre pazar gününe kadar yağış yok ve hava güneşli olacak. 

2011 HAC SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109