İstanbul'da polisi şok eden olay

İstanbul'da durdurulan bir kamyonun içinden kamyonet, onun içinden de...

İstanbul'da polisi şok eden olay
Küçükçekmece’de narkotik polisi durdurduğu bir kamyonun brandasını kaldırınca kamyonetle karşılaştı. Kamyonetin kasasına bakan ekipler bu kez de ev eşyalarını buldu. İncelemesini sürdüren polis, bulaşık makinesi ve battaniyenin içine saklanmış 145 kilogram esrar ele geçirdi. Bu operasyonla beraber son bir hafta içinde düzenlenen 4 operasyonda 688 kilogram esrar ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, projeli bir takibin ardından harekete geçti. 11 Nisan günü Hakkari’den gelen kamyon Küçükçekmece’de durduruldu. Kamyonun üzerindeki brandayı kaldıran polis, bir kamyonetle karşılaştı. Kamyonetin içinde ev eşyaları olduğunu gören ekipler araştırmaya devam etti. Eşyaların içine tek tek bakan polis, bulaşık makinesi ve battaniyelerin içine saklanmış 145 kilogram esrar buldu. Aynı anda Kocaeli’nde düzenlenen operasyonla beraber T.Y., M.A., A.P., S.A., M.S., B.K. ve uzman çavuş M.K. gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamada zanıların Hakkari’den getirdikleri esrarı İstanbul’da piyasaya sürmeyi planladığı belirtildi. Kamyon şoförü eşyaların içinde uyuşturucu olduğunu bilmediğini söyledi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan geçtiğimiz hafta uyuşturucuya yönelik Bahçelievler ve Güngören’de 3 ayrı operasyon daha düzenlendi. Baskınlarda 30 kişi gözaltına alınırken 543 kilogram esrar daha ele geçirildi. Böylece geçtiğimiz hafta 37 kişinin 688 kilogram esrarla yakalandığı belirtildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 35’i tutuklandı.

Habertürk

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2012, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER