İstanbul’da 26 noktada reyting operasyonu

İstanbul'da bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da 26 noktada reyting operasyonu

İstanbul'da bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yönelik düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.
26 noktada reyting operasyonu
Cumhuriyet Gazetesinin haberine göre; Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, reyting ölçüm şirketleri ile bazı film yapım firmalarına eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında firma sahiplerinin de bulunduğu 2'si kadın 7 kişi yakalandı.

Bu kişilerin üzerlerinde, iş yerleri ve evlerinde yapılan aramada, harddiskler, 5 adet cep telefonu, çok sayıda dijital malzeme ile dokümanlar ele geçirildi.

Söz konusu şirketlerin bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yaptıkları iddia edildi.

Bazı iş yerleri ile evlerde aramaların sürdüğünü ifade eden polis yetkilileri, gözaltı sayısında artış olabileceğini kaydetti.

Kumandaya Erol Köse mi bastı?

Erol Köse, Twitter'dan yaptığı açıklamada medyada 'reyting şikesi' yapğıldığını iddia etmişti. Ardından Acun ve Erol Köse atışmaları medyaya yansımıştı.

Erol Köse pazartesi günü Twitter'dan kaleme aldığı mesajlarıyla medya kulislerini salladı. Acun Ilıcalı ve Doğan Medya'nın CEO'su İrfan Şahin'i suçlayan mesajlarında ikilinin rating oyunu ile para kazandıklarını ileri sürdü.

İddiaya konu olan taraflar önce sessiz kaldılar, ardından sert açıklamalar ile Köse'yi dava edeceklerini açıkladılar.

Pahalı hediye iddiası

İstanbul’daki "reyting" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 7 kişinin arasında eski AGB çalışanı O.K. ile yapımcı S.Ç’nin de olduğu öğrenildi. Operasyonda bazı yapım şirketlerinde de arama  yapıldığı belirtildi. Yapım şirketlerinin ulaştıkları reyting ölçüm deneklerine pahalı hediyeler verip kendi yapımları olan programları izlettirip haksız rekabet ortamı yarattıkları iddia edildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği reyting operasyonunun TRT ve bazı yapım şirketlerinin reyting ölçümlerinde haksızlık yapıldığı ihbarı üzerine başladığı belirlendi. Savcılık talimatı doğrultusunda ekipler, şikayette adı geçen programların reyting ölçümlerini ve bu programları yapan şirketleri ve AGB çalışanlarını takibe aldı. Yapım şirketlerinin reyting ölçüm denekleriyle çıkar ilişkisi içinde olduğu tespit edildi. İddiaya göre yapım şirketleri, bazı AGB çalışanlarından evlerinde reyting ölçüm cihazları bulunan ve bilgilerinin saklı kalması gereken deneklerin bilgilerini aldı. Daha sonra ise ulaştıkları reyting ölçüm deneklerine, pahalı hediyeler verip kendi yapımları olan programları izletiyorlardı.

Öte yandan gözaltına alınan 7 kişinin arasında eski AGB çalışanı O.K. ve yapımcı S.Ç. de bulunuyor.

 Can Tanrıyar: Çok önemli bilgileri polisle paylaşacağım
Televizyon programı yapımcısı Can Tanrıyar operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Çok doğru bir operasyon bu. Arkasından çok şey çıkacak. Bunları yarın öbür gün anlatacağım. Bu konuda ne biliyorsak paylaşacağız. Elimdeki çok önemli bilgileri polisle paylaşacağım. Gecikmiş bir operasyon" dedi.

 TRT ayrılmıştı

TRT, TİAK’ın da içinde bulunduğu rating ölçümleme sisteminden Ocak 2010 tarihinde ayrılmıştı.

TRT’nin kararı ile ilgili ilk açıklamayı, Hukuk Müşaviri Avukat Veysel Gümüş, "Günün Konusu" programında yapmıştı.

Operasyonla ilgili olarak Acun Medya'dan şu açıklama yapıldı: "Reyting operasyonu kapsamında şirketimize baskın yapıldığı haberi tamamen asılsızdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"                                  Kaynak: Ataşehirliz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER