İSTANBUL VALİSİ UYARDI: ÖZEL ARACINIZLA TRAFİĞE ÇIKMAYIN

Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olduğu İstanbul'da, trafiğin yine "felç olmasından" endişe ediliyor. Vatandaşların araçlarını çıkarmaması, toplu taşıma araçlarını kullanması önerildi.

İSTANBUL VALİSİ UYARDI: ÖZEL ARACINIZLA TRAFİĞE ÇIKMAYIN

Türkiye dün akşam saatlerinden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girdi. Bugün tüm yurtta kar var. Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olduğu İstanbul'da, trafiğin yine "felç olmasından" endişe ediliyor. Vatandaşların araçlarını çıkarmaması, toplu taşıma araçlarını kullanması önerildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre tüm Türkiye'de karlı ve yağışlı hava 6 Şubat'a kadar sürecek. Kar yağışı İstanbul'da da etkili olacak. Marmara Bölgesi pazartesi gününden itibaren daha da soğuyacak. İstanbul gündüz -1.-2 dereceleri görecek. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentteki kar yağışı dolayısıyla vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını istedi.

Tunceli Erzincan karayolunun 40'ncı kilometresinde çığ düşmesi sonucu mahsur kalan 5 gazeteci ile araçlar karayolları ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.   

İSTANBUL VALİSİ: "TOPLU TAŞIMAYI KULLANIN"

AFYONKARAHİSAR’DA OTOBÜS ŞARAMPOLE DEVRİLDİ   

Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi’ne bağlı Gömü Beldesi yakınlarındaki Dörtyol mevkiinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.   

Kaza, saat 08.00 sıralarında Gömü Beldesi yakınlarındaki Dörtyol mevkiinde meydana geldi. Afyonkarahisar’dan Ankara’ya giden Atilla Aydın yönetimindeki 16 KK 773 plakalı yolcu otobüsü, yoğun kar yağışı ve gizli buzlanma yüzünden kontrolden çıkarak devrildi. Kazada, yolculardan Yaşar Demir ölürken, 35 kişi de yaralandı. Yaralılardan 16’sı Emirdağ, 13’ü Bayat, 6’sı da İscehisar devlet hastanelerine götürüldü. Yaralılardan 6’sının sağlık durumlarının ağır olduğu kaydedildi.

SOĞUK HAVA VE YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

 
Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde görülecek yağışların; Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyılarda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.  


KURUYÜK GEMİSİ KARAYA OTURDU

Kötü hava koşulları nedeniyle sürüklenen kuruyük gemisi Kilyos'ta karaya oturdu.

Moldovya bayraklı “Rona” isimli kuru yük  gemisi, olumsuz hava şartları nedeniyle demir tarayarak Kilyos'ta karaya oturdu.

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, boş olarak  İzmit'ten Bulgaristan'ın Varna Limanı'na hareket eden ve 9 personeli bulunan  Moldovya bayraklı “Rona” adlı kuru yük gemisi, Karadeniz'deki olumsuz hava  şartları nedeniyle demir tarayarak saat 05.43'te Kilyos'un 6 mil batısında karaya  oturdu.


İSTANBUL'DA KAR KALINLIĞI 15 CM      

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte kar kalındığının bazı yerlerde 15 cm'ye ulaştığını açıkladı.

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre bazı semtlerde ölçülen kar kalınlıkları şöyle: Riva, Arnavutköy, Polonezköy: 15 cm, Alemdağ, Beykoz, Şile:10 cm, Hadımköy, Kağıthane, Zekeriyaköy, Samandıra, Çatalca: 5 cm, Beşiktaş, Sarıyer, Kartal, Üsküdar, Ümraniye: 2-3 cm" denildi.  

ŞİLE’DE BEYAZ ESARET

İstanbul’da kar yağışının en fazla etkili olduğu ilçelerde biri Şile. Kar kalınlığının 10 cm’ye ulaştığı ilçede yollar kapandı sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Karayelle birlikte zaman zaman tipi şeklinde görülen kar yağışı yolları kapattı.

Belediye ekipleri aralıksız çalışmalarına rağmen yolları açık tutmakta başarılı olamayınca bazı sürücüler araçlarını yollarda bırakarak yürümeyi tercih etti. Belediye, hopörlerden duyurular yaparak vatandaşlardan mecbur olmadıkça araçlarıyla yola çıkmamalarını istedi.

CUMARTESİ SABAHINA KADAR DİKKAT

Cumartesi sabahına dikkat çekilen açıklamada, "Yeni hafta başında Sibirya üzerinden gelmesi beklenen sisteminde etkisiyle kar yağışının 7 Şubat'a kadar aralıklarla devam etme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Gece boyu şehrin kuzey kesimlerinde etkili olan kar yağışının Cumartesi sabahına kadar şehir merkezinde etkili olması ve kuvvetli rüzgârında etkisiyle tipi şeklinde yağması bekleniyor" ifadesi kullanıldı.  

ULAŞIMDA EK ÖNLEMLER  
 
Kar yağışından dolayı İETT, çeşitli hatlarda 350 otobüs ile ek sefer  yapıyor.

Metrobüs hattında da 315 otobüs aralıksız seferlerine devam ediyor. Bu  hatta 5 kar küreme ve tuzlama aracı ile 2 solüsyon aracı hizmet veriyor.

KÖPRÜLERDE DURUM

Köprülerde rutin trafik akışı devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle herhangi  bir olumsuzluk yaşanmıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de Kadıköy, Taksim, Saraçhane, İDO  Yenikapı, Eminönü, Harem, Üsküdar, Ümraniye-Tepeüstü meydanlarında 359 personel  ve 48 araç ile kar küreme çalışmaları yapıyor.

BELEDİYE ALARMDA

İstanbul'da dün akşam saatlerinde tipi  şeklinde başlayan kar yağışından dolayı ulaşımda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması  için yollara 4 bin 667 ton tuz ile 156 ton solüsyon döküldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kenti dün  akşam saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı, yer yer fırtına şeklinde devam  ediyor. Kar yağışının, akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, ana  arterler ve katılım noktalarında sabaha kadar görev yaptı. Kar yağışının etkili  olduğu bölgelerde kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.

Belediyenin 870 araç ve iş makinesi ile 2 bin 406 personelden oluşan  ekipleri, çalışmalar süresince yollarda ulaşımın aksamaması için 4 bin 667 ton  tuz ve 156 ton solüsyon kullandı.

Sokaklarda yaşayan 291 evsiz vatandaş da Metin Oktay Kapalı Spor  Salonu'nda misafir ediliyor.

 İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: ÖZEL ARACINIZLA TRAFİĞE ÇIKMAYIN

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları istendi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde; zorunlu olmadıkça vatandaşlarımızın özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçlarında gerekli teknik donanımı bulundurmaları, olası trafik yoğunluğu düşünülerek araçların akaryakıt ikmallerinin yapılması, sürücülerimizin özellikle emniyet şeritlerini kullanmamaları ve bu hususta hassasiyet göstermeleri, ayrıca trafiğin yoğun olduğu zamanlarda alternatif güzergahları kullanmaları, arıza hallerinde araçların sürücüler tarafından terk edilmemesi ve acil çağrı için 154 Alo Trafik, 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları telefon numaralarını aramaları, can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir."

İKİ TIR VE YOLCU MİNİBÜSÜ ÇIĞ ALTINDA

Tunceli Erzincan karayolunda 4 noktaya çığ düştü, İki TIR ile bir yolcu minübüsü kısmen çığ altında kaldı.

 
TUNCELİ'DE ÇIĞ DÜŞTÜ
 
Tunceli Erzincan karayolunun 35 ve 45 inci kilometreleri arasındaki Zağge ve Kırmızı köprü bölgelerinde  4 ayrı noktaya çığ düştü. Çığ nedeniyle onlarca aracın mahsur kaldığı iki TIR ile bir yolcu minübüsünün kısmen çığ altında kaldığı bildirildi..Karayollları ekipleri bölgeye ulaşmak için çalışma başlattı...      Kaynak: Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109