İstanbul Gaziosmanpaşa'da korkutan yangın

Gaziosmanpaşa'daki elyaf üretilen bir fabrikada akşam çıkan yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürüldü.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da korkutan yangın

Gaziosmanpaşa'daki bir fabrikada çıkan yangın, çok sayıda itfaiye ekibinin müdahalesiyle söndürüldü.

İstanbul'da korkutan yangın

İstanbul- Küçükköy Cebeci Caddesi 82 numarada, hazır giyim ve temizlik sektörüne yönelik elyaf üretilen Vateks Nonwovens Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'de akşam saatlerinde çıkan yangına, Gaziosmanpaşa, Alibeyköy, Fatih, Bağcılar, Eyüp, Şişli, Bakırköy ve Bayrampaşa itfaiye ekipleri müdahale etti.

Yangın, ekiplerin yaklaşık iki saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Yangının tamamen söndürülmesinden sonra soğutma çalışması yapıldı.

Yangında yaralanan ya da mahsur kalan olmazken, fabrika binasında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan fabrika sahibi Uğur Tezman, yangın sırasında fabrikada olmadığını, telefonla bildirilmesi üzerine buraya geldiğini söyledi.

Tezman, şunları kaydetti:
''İmalat hattında elyaf sıkışmasından kaynaklanan bir kıvılcım üst kata sıçradı. Elyafların tutuşması neticesinde bu raddeye kadar gelindi. Kaymakamımız, emniyet ve itfaiye görevlilerimiz sağ olsunlar, büyük hassasiyet gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Şu anda soğutma işlemi yapılıyor. Bundan sonra nereden çıktığına bakılıp, ona göre gerekli işlemler yapılacak. Yangın anında vardiyada bulunanlar fabrikadaydı, ancak hepsi güvenli bir şekilde fabrikayı boşalttı. Can kaybı olmaması çok sevindirici bir durum. Fabrikada toplamda 150'ye yakın kişi çalışıyor. Maddi hasarı şimdilik bilmiyoruz. Kapalı alanımız yaklaşık 5 bin metrekare civarında. Yangının etkilediği alan ne kadar, onu ancak içeri girebilirsek söyleyebiliriz.''

Uğur Tezman, gazetecilerin sorusu üzerine, firmanın 50 yılı aşkın mazisi bulunduğunu ve iş yeri ile çalışanların sigortalı olduğunu söyledi.
         Kaynak: Cumhuriyet

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2012, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER