İsrail Seçimlerinde Sürpriz Sonuç

Sağcılar ve merkez sol ittifak mecliste eşit sayıda sandalye elde etti

 İsrail Seçimlerinde Sürpriz Sonuç


İsrail genel seçimlerde alınan resmi olmayan sonuçlara göre sağcılar ve merkez sol ittifak mecliste eşit sayıda sandalye elde etti. Bu sürpriz sonuç, Başbakan Benjamin

​​Netanyahu’nun yeni bir koalisyon kurmasını gerektiriyor.

Oyların %99’unun sayıldığı seçimlerde her iki taraf da 120 sandalyeli İsrail Meclisi Ksennet’te 60’ar sandalye kazandı.

Benjamin Netanyahu’nun sağcı partisi Likud’un Yisrael Beitenu Partisi’yle oluşturduğu ittifak 31 sandalye elde etti. Likud, bir önceki seçimlerdeyse 42 sandalye elde etmişti. Başbakan Netanyahu’nun yeni hükümeti kurmasının merkez partilerin beklenmedik başarıları nedeniyle daha da zor olması bekleniyor.

Seçimlerde en büyük sürprizi laik Yesh Atid Partisi yaparak mecliste 19 sandalye kazandı. İşçi Partisi 17, aşırı sağcı dinci Yahudi Evi Partisi’yse 12 sandalye elde etti.

Zaferini ilan eden Netanyahu, kurabileceği en kapsayıcı koalisyonu kurma sözü verdi. Sevinç gösterileri yapan destekçilerine seslenen Netanyahu, en büyük sorunun İran’ı nükleer silah elde etmesini engellemek olduğunu belirtti ve İsrail halkının beklediği değişimi gerçekleştirmek için en kapsayıcı hükümeti kurmayı çalışacağını söyledi.

İsrail’deki seçimlerde 5,5 milyon seçmenin %67’si sandık başına gitti. Bu seçimdeki katılım oranı, önceki seçimlere göre daha yüksek. Resmi sonuçların önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2013, 07:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER