İSPARK’a borcunuzdan haberiniz var mı?

İSPARK’a borcunuzdan haberiniz var mı?

İSPARK’a borcunuzdan haberiniz var mı?
İSPARK habersiz borçlandırdığı bir milyon kişinin peşinde. Ancak ciddi bir sıkıntı var: Aracını akşam evinin önünde park edenlerin durumu ne olacak? İSPARK, otopark ücretini ödemeyen 1 milyon plakanın peşine düştü. Kurum, görevlilerin kaydettiği plakaların izini sürerek borçlarını tahsil etmeye başladı.

İlk etapta sürücülere telefonla ulaşıp “Borcunuzu ödeyin” uyarısı yapılıyor. Bu şekilde 200 bin borçludan geri dönüş sağlandı, 2 milyon lira da tahsil edildi. Telefona cevap vermeyen borçluların ise evlerine mektup gönderilmesi, borcun talep edilmesi, hatta yasal işlem başlatılması gündemde. İSPARK bu şekilde 8 milyon TL’lik alacağını tahsil etmeyi planlıyor.

Borçluların kafası karışık ancak…

Ancak ortada önemli bir sorun var: İSPARK’ın borçlandırdığı sürücülerin kafası çok karışık. Zira bu habersiz borçlandırmayla ilgili açıklamada önemli eksiklikler var. İSPARK yetkilileri borçlandırmayla ilgili şöyle diyor: “Bazı sürücüler araçlarını park ettikleri anda görevli bulamıyor. Ancak aracın plakası, tarih, saat, ücret bilgileri el terminallerine giriliyor. Bazen de unutkanlıkla otopark ücreti ödenmiyor. Ya da 2 saat parası ödeniyor ancak araç parkta 6 saat kalıyor. Bu aradaki fark da sürücünün borcu olarak kaydediliyor.”

Nasıl ispat edecekler?

Açıklama böyle ama evinin önü İSPARK tarafından işletilen araç sahiplerinin durumu bilinmiyor. İSPARK, aracını akşam evinin önüne park edenlerden ücret alınmayacağını açıklamış, buna rağmen birçok kişi için gece borçlandırılması çıkarılmıştı. Sonra da vatandaşa, ‘aracı gece park ettiğinizi ispatlayın’ gibi akla zarar bir açıklama yapılmıştı.

Şimdi merak edilen soru şu: Aracını kapısının önüne bırakıp borçlandırılanlar ne olacak? İnsanlar gece park ettiğini nasıl ispatlayacak? Tatmin edici bir açıklama bekleniyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER