İran, Düşürdüğü ABD casus uçağını gösterdi!

İran Devlet televizyonu, geçtiğimiz günlerde ülkenin doğusunda düşürülen RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağının görüntülerini yayınladıİran devlet televizyonu, ülkenin doğusunda düşürülen RQ-170 Sentinel tipi insansız ABD casus uçağının görüntülerini yayınladı.

İran, Düşürdüğü ABD casus uçağını gösterdi!
Haberin sunumunda, uçağın elektronik muharebe sistemleriyle indirildiği için fazla zarar görmediği iddia edildi. İleri teknoloji ürünü olan insansız uçağın, casusluk faaliyetleri için donatıldığı ve radara yakalanmayan türden olduğu belirtildi.

İran bayrağı ve üzerinde kurukafalar bulunan temsili ABD bayrağının önünde sergilenen uçağın ana gövdesinin sağlam olması dikkat çekti. Uçağın ABD kontrolünden çıkarılarak ele geçirildiği öne sürüldü.

ABD ordusundan bir yetkili, AP ajansına yaptığı açıklamada, yıllardır Afganistan'da da kullanılan uçağın İran'daki nükleer faaliyetleri izlediğini belirtmişti. İran medyası, uçağın 4 Aralık'ta düşürüldüğünü bildirmişti.

İran ABD'den açıklama istedi

İran Dışişleri Bakanlığı, bir süre önce ülkenin doğusunda hava sahasını ihlal eden ABD casus uçağıyla ilgili olarak İsviçre'nin Tahran Büyükelçisinin Bakanlığa çağrıldığını açıkladı. İran'ın acil olarak ABD'den açıklama istediği ve bu eylemin telafisi yönünde adımlar beklediği belirtildi.

AJANSLAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER